המומחיות של בית השמפניה דום פריניון המייצרת שמפניות וינטג', היא בטכניקת השילוב בין הזנים הטובים ביותר של אותה שנת בציר תוך כדי שימוש בתורה אשר פותחה על ידי מייסד בית השמפניה, הנזיר דום פריניון, ליצירת שמפניה רעננה, אינטנסיבית ועוצרת נשימה.
מבין כל הכרמים בחבל שמפיין רק הכרמים מהמעלה הראשונה מיועדים לייצור דום פריניון. שנות בציר האופטימליות ייבחרו לייצור שמפניית דום פריניון ולראיה, משנת 1921 ועד 2009 יוצרו מבית דום פריניון רק ארבעים ושניים בצירים.
כל וינטג' לוכד בתוכו את איכויות הבציר שנע מאקלים קיצוני לאקלים נוח תוך כדי שמירה על נאמנות לסגנון הבית.