שאלות נפוצות

מרבית ההזמנות מטופלות ויוצאות מהחנות תוך מספר ימי עסקים בודדים. עם זאת, חלק מהמוצרים אינם נמצאים תמיד במלאי זמין, ולכן זמן הכנתם למשלוח עלול להיות ארוך יותר.  במידה ולא נוכל לעמוד בלוחות הזמנים באופן החורג מאיחור סביר ייצרו אתכם קשר על מנת לעדכן ולקבל את אישורכם להמשך טיפול בהזמנה.

שימו לב כי החיוב בגין המוצרים שהזמנתם מתבצע אך ורק כאשר הוא במלאי ומוכן למשלוח ולא באופן אוטומטי עם קבלת ההזמנה.

בעמוד עגלת הקניות ניתן לבחור את סוג המשלוח המתאים עבורכם.

 איסוף עצמי במחסן  לאחר קבלת אישור במייל מאתנו כי החבילה מוכנה עבורך,  ניתן לבוא לאסוף את המוצרים במהלך שעות הפעילות כפי שמופיע באתר, בתיאום מראש. הזמנתכם תישמר עבורכם במחסן למשך 14 ימי עסקים אלא אם כן אושר אחרת על ידינו.

משלוח עד הבית – עד 5 ימי עסקים (יום עסקים נחשב כל יום חול למעט יום שישי, ערבי חג וימי בחירה), למקומות מרוחקים וחבילות גדולות במיוחד זמן זה עלול להתארך ויעודכן מראש.

ניתן לעקוב אחרי דואר רשום בלבד,  באתר דואר ישראל על ידי הכנסת מספר המשלוח כפי שקיבלתם בדוא"ל מאיתנו עם יציאתו

את ההזמנות באתר YD ניתן לבצע לכל אזורי הארץ.
להלן מידע על החזרות והחלפות פריטים שנקנו באתר. בכל שאלה נוספת, שירות הלקוחות שלנו ישמח לסייע באמצעות הדוא"ל info@yd1986.com, בצא'ט או בשיחה לנייד:
050-4990002

בכדי להחזיר מוצר, או להחליפו באחר עליכם להשיב את המוצר בצירוף חשבונית מקורית ובאריזה המקורית, בה הוא נשלח אליכם. * לא נוכל לאפשר החלפת/החזרת פריט שנעשה בו שימוש או שאריזתו נפתחה.

תוכלו לקבל זיכוי כספי (למעט דמי משלוח*) או להחליף כל פריט שרכשתם באתר בתוך 14 יום מהיום שהגיעו לידיכם. החזרת פריטים תתבצע לכתובת אליהו איתן 20 ראשון לציון.

במידה ואתם רוצים שאנחנו נבצע את איסוף הפריט מכם ע"י חברת השליחויות שלנו (בעלות משלוח רגילה) יש לתאם זאת מול שרות הלקוחות. דמי ביטול על כל עסקה הם על פי חוק הגנת הצרכן.

מוצרים שהגיעו פגומים/תקולים או לא הגיע המוצר שהוזמן יאספו על ידינו ועל חשבוננו, במידה ואחרי שהמוצר יחזור אלינו ולאחר שנבצע בדיקה והוא ימצא תקין ו/או המוצר כפי שהוזמן על ידיכם – עלות המשלוח תחול עליכם. במידה ובחרתם איסוף עצמי מהמחסן עליכם לוודא בעת האיסוף כי המוצר שהתקבל הוא אכן המוצר שהוזמן ובנוסף לבדוק את תקינותו.

במיוחד בשבילכם

ההסבר הוא הסבר כימי פשוט. מולקולות הסוכר נקשרות למולקולות הארומות בצורה טובה וכך משמרות אותן לאורך זמן.

נסו את אחד מבקבוקי הסוטרן שלנו כגון שאטו רייסאק, ותגלו.

ככל שהיין עדין, טרי וחד, כך יוגש בטמפרטורה קרה יותר
הלבנים העדינים והארומטיים יוגשו בין 6-8 מעלות, המורכבים יותר בין 10-12, האדומים הקלילים בין 14-16, אדומים כבדים יותר בין 16-18 וכן הלאה.
הכל כמובן תלוי בעונות השנה והטמפרטורה בחוץ. כך למשל שאטו גירו יוגש ב10 מעלות ובורדו מורכב מסיינט ג'וליין כמו שאטו ביישאוול יוגש בחורף ב20 מעלות

המונח לנשום בא לתאר פעולה של הכנסת חמצן, בדומה מאוד לנשימה של בן האדם.

בפועל, יין אשר היה סגור בבקבוק לתקופה מסויימת, הופך בעצמו למופנם, מוצנע ו"סגור"

בכדי לשחרר ארומות וטעמים אנו ניתן ליינות מסויימים זמן "לנשום" לפני שאנחנו לוגמים מהם.

למשל: שאטו קסטלברוק יצטרך כחצי שעה, שאטו לאפון רושה בין 45 דקות לשעה, ושאטו מוטון רוטשילד שעה אחת לפחות.

איך יודעים? פותחים את הבקבוק ומוזגים טעימה קטנה לכוס. מעריכים את היין ומחליטים. פה, הניסיון הוא בהחלט יתרון.

אם נלך לפי כלל אצבע פשוט, היין צריך להחמיא לאוכל ולהשלים אותו. כלומר, זה ייחזק את זה.

מנות עדינות יתאימו ליינות עדינים, מנות מורכבות, ליינות מורכבים. מאוד פשוט.

כך למשל שאטו פונטה קאנה ישתלב מצוין עם נזיד עשיר ושאטו פונרוק ילווה מצוין גבינות קשות בסיום הארוחה

זוהי אחת השאלות הנפוצות ביותר לגבי אופן שתיית הוויסקי.

הוספת מים אכן משנה את מאפייני הוויסקי ולכן הרבה מאוד מאמינים שאין צורך להוסיף כלל מים או קרח לוויסקי על מנת לשמר את מאפייניו המקוריים – דעה אשר נחשבת למיושנת בימינו.

הוספת מים יוצרת ניחוחות וטעמים חדשים שלא היו קיימים קודם לכן. הוספת המים מדללת את כמות האלכוהול הגבוהה ובכך מבליטה ניחוחות וטעמים.

ההעדפה של כל אחד יכולה להיות שונה, אין נכון ולא נכון. בגדול, ההמלצה היא קודם כל לטעום את הוויסקי כמו שהוא מהבקבוק ורק לאחר מכן לנסות להוסיף לו מים ולראות איזה מהאפשרויות מתאימה לכם יותר.

כך למשל, מומלץ לטעום את קראיגאלכי 10 של 51% TBWC, איך שהוא מבלי להוסיף מים ואז להוסיף לו מעט מים מה שיגרום לוויסקי להיפתח וייצור ניחוחות וניואנסים חדשים שלא היו קיימים קודם לכן.

גימור, הוא תהליך  שבאמצעותו מזקקה מעבירה את הוויסקי מסוג אחד של חבית לסוג אחר. התבגרות בחבית שונה מקודמתה מוסיפה מורכבות לוויסקי. הסוג הנפוץ ביותר הוא חביות שרי, אשר מוסיפה טעמים וניואנסים עשירים של פירות ותבלינים יבשים כמו קינמון ואגוז מוסקט. אפשר להשתמש בסוגים רבים של חביות בתהליך הגימור של הוויסקי, כולל יין אדום, קוניאק, רום, פורט ועוד.

כך למשל, בנרומאך ססיקאיה התיישן קודם כל בחביות אקס ברבן ולאחר מכן עבר לגימור בחביות יין אדום מסוג ססיקאיה אשר מקורן בטוסקנה, איטליה, מה שהקנה לו את טעמיו הפרותיים עם נוכחות העישון הקל האופייני למזקקה.