טקילה, מגזין YD1986

קוקטיילים מבוססי טקילה – המדריך המלא לחובבי חופי מקסיקו

טקילה זה מותג שמוכר מאוד בקרב חובבי הוויסקי למיניהם. YD1986 מציעים את המשקאות המובחרים וגם קוקטיילים מבוססי טקילה עם ניחוחות מקסיקנים טעימים במיוחד!

"יום הטקילה העולמי". כך קוראים לחג שלא כולם מכירים אותו. מדובר באחד מימי חודש יולי בו מציינים את יום הטקילה הבינלאומי. ביום זה משיקים את הקוקטיילים החדשים, טועמים טעימות ונהנים מטעמים מקסיקניים ייחודיים ומיוחדים. אבל לפני שנגיע לקוקטיילים, נתחקה אחר הייצור של הטקילה.

היכן מייצרים את הטקילה?

הטקילה אינו משקה עממי ולא כל מי שרוצה לייצר אותו יכול להחליט שהוא פותח פס ייצור. למעשה ישנם חמישה אזורים אשר בהם אפשר ומותר לייצר את הטקילה. ארבעה מקומות מתוך אלו מהווים בפועל 95% מהייצור כולו. אז אולי תגידו שאתם מכירים טקילה המיוצרת לא באותם האזורים המוגדרים, אתם לא טועים. אכן יש אזורים נוספים ברחבי הגלובוס אשר בהם מייצרים גם כן את הטקילה. אך הטקילה האחרת היא לא הטקילה האמיתית והיא לא נחשבת כזו.

ממה מייצרים את הטקילה?

הטקילה האמיתית מיוצרת מצמח אגבה כחולה. מדובר בצמח שהוא מעין קקטוס שאותו מגדלים במטעים מיוחדים. הצמח מגיע לגבהים מרשימים של כשבעה שמונה מטרים בבגרותו. ישנם הרבה זנים של צמח האגבה. (מעל 200 זנים שונים !) לצורך ייצור הטקילה נעשה שימוש בצמח אגבה בוגר שהוא בין שבע עד תשע שנים. לצורך הכנת הטקילה חותכים את הגבעול הבשרני ולאחר מכן מבצעים תהליך של זיקוק ואחר כך של יישון בתוך מכלים וחביות שם נוצרת לה עם הזמן הטקילה המדוברת.

הטעם הבסיסי של הטקילה הוא כמו דבש מתוק. התחושה היא כמו במציצה של קנה סוכר. זה בעצם הטעם הבסיסי של הטקילה הטהורה.

ברור כי אחרי ששומעים את הכללים הנוקשים של הטקילה ואת הסיפור הארוך המרכיב אותו, מעריכים יותר את שתיית הטקילה האיכותית והאמיתית.

הבה נטעם מקרוב את סוגי הטקילה הקיימים.

טועמים את הטקילה

למעשה הטקילות כולן מבוססות על אותו רעיון והן מיוצרות באותה המתכונת. ההבדל ביןהסוגים השונים נעוץ בעיקר במשך הזמן אשר בו מתיישן הטקילה בחביות. כל אחד יכול למצוא את הטקילה שלו, בטעמים המתאימים לו ולחיך שלו.

Blanco

מדובר בטקילה שעברה יישון קצר למדי. זהו היישון המינימלי הנדרש לטקילה הוא עומד על שישה חודשי יישון. היישון מתבצע במכלי מתכת. זוהי טקילה שאפשר להגדיר אותה כטקילה למתחילים. יש בה בסך הכול 40% אלכוהול והבקבוק מכיל 700 מ"ל.

הטקילה הזו מתאימה מאוד כמשקה קיץ ישראלי והיא גם מתאימה מאוד למי שרוצה להכיר מקרוב את הטקילה בבסיסה הטהור והנקי תוך היחשפות לארומות המיוחדות שלה בלי חבית.

הניחוח של הקטילה הזו היא של ארומות פלפל לבן עם מאפיינים של טרואר ה – High Land. . לאחר שהמשקה נשאר בכוס כמחצית השעה מתפתחים הטעמים עוד יותר והם מעניקים חוויה ייחודית והנאה להמשך השתייה.

המחיר שלו לא גבוה הוא בהחלט משקה ראוי ורצוי.

Reposado

טקילה קארפסודו זוהי טקילה שעברה יישון בחביות עץ אלון אמריקאיות. גם כאן מדובר בתקופת יישון קצרה יחסית שזוהי תקופה של 11 חודשים. (זמן מינימלי ליישון בחביות) המשקה הזה הוא גם עם 40% אלכוהול והאריזה מכילה 700 מ"ל. הקוקטייל הזה הוא למעשה שילוב לא דחוס מידי של עץ  שמוציא את מיטב הארומות ואת הטעמים הטובים של האגבה. הארומות של הפרי המתקתקות משתלבות בצרה מדהימה לרקע הארומות של האדמה ושל עצי היער. נגיעות ווניל וטעמים מעושנים ממתנים את המתיקות הטבעית של האגבה.

כיף לשתות את המשקה לצד מנות בר מקסיקניות. מדובר בחוויה מיוחדת גם למי שלא ממש חובב טקילה.

Anejo                                                                                                                     

טקילה זו מתקדמת מבחינת חודשי היישון שלה ביחס לקודמותיה. היא עוברת יישון של 21 חודשים הנעשה בחביות עץ אלון אמריקאיות. מדובר בטקילה רצינית ואפילוכבדה במעט לקיץ הישראלי. מדובר במשקה נקי עם אופי מורכב שעשוי להתאים מאוד בסיום ארוחה כבדה.

טעמי העישון של טקילה קאאנייחו מובלטים במשקה וגם בגוונים שלו והמתיקות של האגבה מורגשת בעיקר בסיומת. את המשקה כדאי לשתות לאט ונקי על מנת שאפשר יהיה למצות ולחוש את כל הטעמים המופלאים שלה.

Extra Anejo

טקילה זו היא כבר משהו אחר מכל אלו אותם מנינו ופרטנו לעיל. מודבר בטקילה שמוגדרת כ'סופר' איכותית. היא עוברת יישון ארוך של 48  חודשים בתוך חביות עץ אלון אמריקאיות.

הטקילה הזו היא בהחלט מיועדת לאנשים שמבינים בטקילה טובה והם יודעים להעריך טקילה טובה. היא טקילה ברמת פרימיום.

זוהי טקילה אלגנטית והיא עשירה מאוד הן מבחינת הארומות שבה והן מבחינת הטעמים הייחודיים שהיא מציעה. הטעמים שלה נשארים ואף מתפתחים לאורך זמן.

זהו משקה מלא בטעמי תיבול בסגנון המזכיר מאוד את המאכלים הדרום אמריקאיים. מדובר בדבר עוצמתי במיוחד המעניק טעמים מתקתקים בחך עם סיומת ארוכה וחלקה.

הקוקטיילים מבוססי הטקילה

עד כה 'טעמנו' את טעמיה הבסיסיים של הטקילה. על בסיס כל המשקאות הללו מכינים קוקטיילים מקוקטיילים שונים המוכרים לרבים מאתנו מברים או מסעדות. שם הטקילה מוגשת בצ'ייסרים עם מרגריטה ועם ליים או כמו בלאדי מרי.

למעשה ישנה אפשרות להכין מגוון גדול של קוקטיילים המבוססים כולם על הטקילה. זאת בעיקר בגלל היות הטקילה עם 40% אלכוהול. שתיית הקוקטיילים הללו מתאימה במיוחד לימי הקיץ החמים.

אפשר למצוא ברחבי הרשת בחר מתכונים של קוקטיילים שהם מבוססים על טקילה כאשר התוצאות עשויות להפתיע ולרגש אתכם במיוחד.

כך שמלבד הטעמים הבסיסיים המיוחדים של הטקילה, יש עוד הרבה מאוד מה לעשות עם הטקילה וליהנות מכל לגימה מחדש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *