מגזין YD1986, מרכיבים לקוקטיילים

עשו זאת בעצמכם: מרכיבים לקוקטיילים שיהפכו אתכם לברמנים מקצועיים

אחרי כמעט שנה שבמהלכה המסעדות והברים היו סגורים, התרגלנו אפילו להכין את הקוקטיילים בעצמנו. המשקאות שנחשבו בעבר לצבעוניים, מתוקים ונשיים מדי – עברו מהפך והיום כבר תופסים מעמד של מצרך קולינרי אנין ומבוקש. סקירה קצרה של הקוקטיילים הקלאסיים הפופולריים. רשימת מצרכי הבסיס לקוקטיילים שכדאי להחזיק בבית

תרבות ה-DIY, הלוא היא גישת ה-"עשה זאת בעצמך" תופסת תאוצה בתחומים רבים, עם צמיחתן של רשתות חברתיות כמו פינטרסט ויוטיוב, אשר בשיטוט בהן תוכלו למצוא סרטוני הדרכה בערך לכל מה שעולה על דעתכם – החל מבניית שידה או ארון, המשך במתכונים, קישוטים לבית ואפילו תספורת. הרי זה מתבקש, לאחר שנה שבמהלכה סגרו לנו את כל הברים והמסעדות, שנלמד איך לערבב משקאות אלכוהוליים בעצמנו, ובמיוחד קוקטיילים, שמצריכים רק טיפה יותר ידע ובעיקר מתכון טוב ומקצועי לעקוב אחריו, ויש לכם את זה. 

בהפוך על הפוך, דווקא בשנה בה לא היו פאבים לשבת בהם, המשיכה שלנו לאלכוהול ואיתה הצריכה שלו בקרב אנשים – הגיעה לשיאים חדשים. הסיבות לכך הן מובנות, כאשר כולנו חיפשנו נחמה וסיבות לשמוח, וגם משהו שיחליף את הברים המקצועיים – אצלנו בתוך הבית.

קוקטיילים נחשבו בעבר למשקאות מצועצעים, צבעוניים, מתוקים מדי ואם לומר את האמת – נשיים בלבד. אבל בשנים האחרונות חל מהפך בתחום הזה, והם קיבלו מעמד של גורמה ושל קולינריה גבוהה ומקצועית, שלא כל אחד יכול לייצר תחת ידיו. אולי אתם זוכרים את הקוקטיילים שהיו נפוצים בשנות השמונים והתשעים – "לגונה כחולה" שנוצר בעקבות הסרט המיתולוגי עם ברוק שילדס, שהתבסס על וודקה, קירסאו כחול וליים והתאפיין בצבע זרחני מדי, שלא בטוח שאתם רוצים להכניס לגוף שלכם… היה גם את ה"טקילה סאנרייז", שכשמו – התאפיין בצבעי זריחה עזים של כתום ואדום, שנבעו ממיץ התפוזים והגרנדין ששלטו בו.

היו גם עוד כמה כוכבים, לרוב עם שמות מגונים, ארומות של תרופה וצבעים סינטטיים שהיום כבר מעוררים רתיעה, אבל הימים האלו חלפו כבר מזמן והיום מצרכים לקוקטיילים ניחנים באיכות חסרת פשרות ובטעם טוב ואנין יותר, שמתחילים באלכוהול בסיס איכותי ומגיעים גם לעשבי תיבול ותבלינים מיוחדים, ולכל מיני תוספות מקוריות ומעניינות.

אלכוהול איכותי ומגוון: הבר הביתי הופך למקצועי

אז כאמור, הקורונה לא השאירה לנו ברירה אלא להתחיל להכין לעצמנו את המשקאות בתוך הבית. העניין כמובן דורש, מעבר לבקיאות בערבוב משקאות, שהיא אגב עניין נרכש, גם לצייד את ארון המשקאות ואת המקרר בכמה מצרכי בסיס שיהיו ב"סטנד ביי" להכנת משקה בכל פעם שיתחשק. הקוקטיילים המיוחדים דורשים גם מצרכים מיוחדים לא פעם, ואולי תדרשו להיערך להכנתם מראש.

הנה כמה מרכיבים לקוקטיילים שכדאי שתמיד יהיו בבית:

וודקה

וודקה נחשב למשקה נייטרלי יחסית, ולכן משתלב היטב כבסיס למגוון רחב של קוקטיילים. בערך כל מה שתוסיפו לו הוא יאמץ בחום. בין הקוקטיילים הידועים המבוססים על וודקה אתם ודאי מכירים את ה"וודקה ראשן" הפירותי החמוץ מתוק, את הבלאדי מרי עם מיץ העגבניות ואת הסקרודרייבר עם מיץ התפוזים, שנוהגים  לשתות אותם בארוחות הבראנצ' של יום ראשון בארה"ב. מה שנקרא – באיזשהו מקום בעולם כבר שעה לגיטימית לשתות.. קוקטייל וודקה נוסף שאמנם מזוהה עם שנות התשעים, אבל למעשה מדובר בקלאסיקה טעימה ועל זמנית, הוא הווייט ראשן המבוסס על וודקה, שמנת וליקר קפה.

אי אפשר לדבר על קוקטיילים מבוססי וודקה מבלי להזכיר את קארי בראדשו, כוכבת הסדרה הניינטיזית "סקס והעיר הגדולה" שהיתה מזוהה עם קוקטייל ה"קוסמופוליטן" הקוקטי, הנשי והמעודן. בעקבות הסדרה, נשים בכל רחבי העולם החלו להזמין את הקוקטייל האדמדם המבוסס על וודקה ומיץ חמוציות, וגורם לכל אישה שמחזיקה אותו בידה להיראות כמו מישהי שמבינה עניין, או לפחות להרגיש ככה…

ג'ין

ג'ין הוא משקה מעודן עם רמז של מרירות ושל עשבים. הוא מעולה כבסיס לקוקטיילים עדינים, שניתן לשתות במסיבת קוקטייל או באירוע צהריים, במקרה שאתם לא רוצים "לדפוק את הראש". כמובן שהקוקטייל הידוע ביותר הוא ג'ין אנד טוניק, המשלב יחד את הג'ין כבסיס, מעורבב עם מי טוניק. בברים רבים נוהגים להוסיף לקוקטיילים מבוססי ג'ין גם עשבים כמו בזיליקום, רוזמרין ועוד, לתוספת רעננות קריר ומענגת.

רום

למשקה הקובני הזה יש ארומה מתקתקה שאו שאוהבים או שלא. הקוקטייל הכייפי והידוע ביותר שמרכיבים מרום הוא כמובן הפינה קולדה, שמבוסס על רום, מיץ אננס וקוקוס. לא פעם גם מוסיפים לו חלב, קצפת או מרכיב אחר שתורם לקרמיות של המשקה ששרד משנות השמונים ועדיין יתכן ותיתקלו בו בברים ובמסיבות מעת לעת. עוד קוקטייל שנפוץ מאוד בארץ, ובעיקר בקיץ הלוהט של ישראל, הוא ה"מוחיטו", המשלב רום, ליים וזר יפה של עלי נענע מרעננים.  

וויסקי

הוויסקי הוא משקה עם פאסון, שאנשים רבים יאמרו שערבבו עם מצרכים נוספים ליצירת קוקטייל הוא בגדר חילול הקודש. ובכל זאת, ישנם לא מעט קוקטיילים פופולריים ששומרים על הסטטוס האהוד שלהם כבר עשרות שנים, והם מבוססים על וויסקי. לדוגמא, וויסקי סאוור, המבוסס על וויסקי, לימון וסוכר. עוד קוקטייל שלא נס ליחו הוא ה"מנהטן" המכיל וויסקי, יין ורמוט אדום מתוק, וגם ה"ראסטי נייל" ההוא מקודם, כלומר משנות התשעים, שעשוי דרמבוי, וויסקי, קרח ולימון.

עוד מרכיבים לקוקטיילים שכדאי שיהיו בבית:

אם אתם רוצים להיות מוכנים תמיד להכנת קוקטייל מהיר וטעים, כדאי להחזיק במקרר באופן קבוע קרח, רצוי בשקית כזו מהסופר, שלא תאמינו כמה היא מקלה על החיים, וכמה משקאות ערבוב כמו מי טוניק, ג'ינג'ר אייל, מיץ תפוזים, מיץ עגבניות מתובל וכו'. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *