מגזין YD1986

עם רום, ג'ין או טקילה – 3 משקאות מעורבבים שמצטלמים טוב

אם אנחנו לא יכולים לנצח את עידן האינסטגרם – נצטרך להצטרף לחגיגה. הכנו עבורכם מתכונים קלים להכנה של שלושה קוקטיילים שהם לא רק טעימים בטירוף, מרעננים ויושבים בול על הקיץ הישראלי, אלא גם פוטוגנים. להכין, להגיש, לצלם לסטורי, ללגום

אין מה לעשות, עידן הרשתות החברתיות מכה בנו בכל הכול כבר למעלה מעשור, ומשפיע מאוד על תחומים שונים. המנהג לתעד ולהעלות לאינסטגרם (או לפייסבוק, תלוי מאיזה דור אתם), כל שנייה ביום, ובמיוחד הרגעים הפוטוגנים והכייפים למראה, שהם חופשות, ארוחות במסעדות, רביצה בים, ובילוי בברים. יש כמה דברים שכבר הפכו לאיקונים כאובייקטים שכולם נוטים להעלות, למשל הקפה של הבוקר (לצד מאפה צרפתי כמובן), תמונות חדות פחות או יותר, מוארות פחות או יותר, של המנות שהזמנו במסעדה, ובומרנג של הקינוח המתפרץ בנזילת שוקולד אימתנית או של הדרינקים בהשקת כוסות – לחיים!

תחום המשקאות בכלל, והקוקטיילים בפרט, מושפע מאוד מהמגמות האלה, וכך נולדו קוקטיילים מסוגננים, עם ענף רוזמרין בפנים, קצפות או כל קישוט אחר. ישנם ברים המתמחים בקוקטיילים, ובהם בדרך כלל מוענקת תשומת לב עודפת לנראות של העניין הזה. לא פעם יגישו לכם את המשקה בכוס דמוי לוע של כריש, מתוך גולגולת או כל שיגעון אחר…

אז אם אין לנו דרך לנצח את הדבר הזה, נצטרף לחגיגה… ונשתדל ליזום הרבה רגעים פוטוגנים ביום שלנו, ובמיוחד בלילה. אחד הדברים שגם מצטלמים טוב לאינסטה וגם כייפים, טעימים ותומכים מורלית, הם קוקטיילים קייציים צבעוניים וקולים, שתוכלו להכין בבית בלי הרבה מאמץ. הכנו לכם כמה המלצות על משקאות פשוטים להכנה, שתוכלו לרקוח בכמה דקות בבית, וגם לא יאכזבו אתכם בסטורי.

האייטיז חוזרים ובגדול – פינה קולדה

טוב, מי שלא אוהב את המשקה הזה שירים יד. אנחנו צופים שהרוב יהיו בנות, כי המשקה המתקתק, המילקשייקי הזה בתוך הכוס הגבוהה המהודרת, משום מה מזוהה יותר עם המין הנשי, אבל סמכו עלינו – מיליוני גברים חושקים בו בסתר, ובמיוחד כשמגיע הקיץ. מדובר במעין ברד קאריבי אקזוטי, עם טעמי אננס וקוקוס מודגשים מאוד, שמחליק בגרון בקלות ועושה שמח על הלב במהירות. המשקה המרענן והטעים הזה התחיל להיות פופולרי באייטיז, שהעידן שהביא לנו עוד הרבה קוקטיילים מתקתקים, סמיכים ועליזים, אבל נראה שהוא לא מתכוון ללכת לשום מקום, ועדיין תמצאו אותו מוגש בברים בערים הגדולות בכל העולם, לרבות ניו יורק ותל אביב. ההכנה שלו פשוטה במיוחד, אם כי מומלץ מאוד להשתמש בבלנדר לצורך העניין – מה שיגביר את פוטנציאל הקרמיות והסמיכות הקרירה של המשקה. גם בלנדר מוט יעשה את העבודה, ובמקרה הכי גרוע – גם שייקר או צנצנת עם מכסה.

כל מה שצריך זה להצטייד בכוס שקופה גבוהה ונאה (רצוי כזו שעומדת על רגל קטנה) או אפילו כוס יין גדולה, להגברת הרושם. 

לעבודה – שופכים לבלנדר (או לצנצנת) חצי כוס מיץ אננס – 120 מ"ל (יש את ההוא בבקבוק הכחול בסופרים והוא סופר מומלץ), רבע כוס רום לבן (60 מ"ל), רבע כוס קרם קוקוס (60 מ"ל) וחופן נדיב מאוד של קוביות קרח. מערבלים עד שלא שומעים יותר את קוביות הקרח נטרקות על קירות השייקר/הבלנדר, ומוזגים לכוס, רצוי בעיטור פלח אננס. 

ג'ין אנד טוניק כחול – גרסאת האינסטגרם

פגשתם פעם מישהו שלא מתחבר לג'ין אנד טוניק? הקוקטייל האלמותי הזה הוא קליל, רענן, מתוק במתינות רבה וטיפה מריר. הטעמים הקרירים ה"אקליפטוסיים" של הג'ין מתאימים במיוחד לקיץ הישראלי ועושים אפקט של משב רוח צונן מיידי.

ג'ין אנד טוניק הוא משקה בסיסי ופשוט למדי, וגם כך גם המראה שלו, אבל בענייני אינסטגרם עסקינן, הבאנו כאן שדרוג פוטוגני במיוחד לדרינק השקוף – תוספת של צבע כחול זרחני שמגיע מכפית ליקר קירסאו (היי אייטיז), שגם מעניקה טעם הדרי שמאוד מחמיא לטעמים של הקוקטייל. 

ההכנה כל כך פשוטה עד שקצת לא נעים לקרוא לזה מתכון, אבל זה מה שצריך לעשות – למזוג לכוס גבוהה עם מלא קרח בתוכה 60 מ”ל (רבע כוס) ג'ין איכותי, 90 מ”ל (קצת יותר מ-⅓ כוס) מי טוניק ממותג שאוהבים וכפית קירסאו כחול, מערבבים היטב עם מקל ערבוב, מעטרים בפרוסת ליים או לימון, מגישים, מצלמים ושותים בהנאה.

צבעים מהפנטים של זריחה בקיץ: טקילה סאן רייז

אחד הקוקטיילים הקלאסיים, שמוצאם במקום בו השמש תמיד זורחת, האנשים יפים, וכולם בים כל היום – הלוא היא מדינת קליפורניה, שרק לשמוע את השם שלה, כבר עושה חשק לחופשת קיץ. הקוקטייל הזה עשה שמות בעולם, והפך לאייקון של אגדות רוקנרול כמו מיק ג'אגר, שהיה ידוע בחיבתו העזה למשקה הצהוב-כתום- אדום. 

החדשות הטובות הן שהמשקה הזה לא מצריך שום מיכלי ערבוב משוכללים דוגמאת בלנדר ואפילו לא שייקר. למעשה, הערבוב רק פוגע בשכבות הצבע המהפנטות שלו, ולכן יש למזוג בזהירות ודווקא להימנע מערבוב, כאשר בר המזל שזכה לקבל את המשקה צריך לערבב בעצמו ממש רגע לפני הלגימה.

הדרך הנאה והפוטוגנית ביותר להגיש טקילה סאן רייז, היא בכוס מרגריטה ששווליה צופו במלח גס (טובלים את שולי הכוס במיץ לימון ואז במלח), אבל גם כל כוס גבוהה ושקופה (הייבול) תעשה את העבודה מצוין.

ההכנה – שופכים לתוך כוס מלאה בקרח 60 מ"ל (רבע כוס) טקילה בלאנקו, מוסיפים 

120 מ"ל (חצי כוס) מיץ תפוזים (למביני עניין, עדיף כזה שסחטתם בעצמכם) ולבסוף מוסיפים כף סירופ גרנדין (סירופ רימונים) בבורדו עז, ונותנים לו לשקוע לאיטו ולעשות את הקסם שלו. מומלץ לקשט בפלח תפוז. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *