מגזין YD1986, שמפניה

סיבה למסיבה – שמפניה מגנום של המותגים המובילים בעולם! איך בקבוק הענק עשה לי את המסיבה

 בעשורים האחרונים חלה מהפכה בצריכת יין וכהילים בישראל, וכיום אפשר למצוא את המותגים הטובים ביותר בתחום זה בקלות בכל מקום. אנו ב-YDonline גאים להיות מחלוצי המהפך עם מותגים נחשבים שהם מוצרי הפרימיום של עולם זה.

השבחת הטעם בישראל ואספקת הבקבוקים המשובחים בקלות ואונליין הם חלק מחזון החנות והתוצאות מדברות בעד עצמן. שמפניה, ויסקי ויינות מעולים מגיעים היו לכל מקום בישראל הודות לאהבה הגדולה לתרבות היין של אנשי YD והתמדתם. כעת, אפשר למצוא גם שמפניה בבקבוקי מגנום וליהנות מהם בכל מסיבה, בדיוק כפי שראיתם בעולם הגדול ורציתם תמיד שיהיה לכם גם כאן, בישראל.

דברים שצריך לדעת על שמפניה, אחת ולתמיד

יין נתזים מבעבע בסגנון שמפניה מגיע אלינו בשמות אחרים גם לא מחבל שמפאן. אנחנו מכירים את הקאווה ואת הלמברוסקו ואחרים, אבל לרוב מעדיפים לחגוג עם המקור שנקרא שמפניה, בגלל סיבות של אנינות טעם בעיקר. בצדק, אגב. המוניטין המוצדקים של שמפניה גורמת לה להיות מותג שאין לו מתחרים. הנתזים והבעבוע השמח הפכו אותה ליין של מסיבות אבל הטעם המיוחד שלה שם אותה גם על השולחן, כיין שמוגש גם במהלך הארוחה בלי שום בעיה. חשוב לדעת שלשמפניה יש טעם מובהק שמגיע לשיאו בשידוך עם מאכלים מסוימים שמחדדים את המפגש בינה לבין אוכל כמו תותים, למשל, והופך מפגשים כאלה לייחודיים.

למה דווקא שמפניה נועדה למסיבות?

למה שמפניה ראויה להיות חלק מהארוחה זה ברור, אבל הכתרתה למלכת המסיבות היא היסטורית ובלתי ניתנת לערעור. היא החלה את דרכה האצילה בחצר מלכי צרפת, שם הוגשה לרגל הכתרה ובארוחות. משם הגיעה לאט לכל חצרות המלוכה והאצולה באירופה וברוסיה, ומה שטוב לאצילים טוב גם למי שיכול להרשות זאת לעצמו מהעם. סביר להניח שהגזים והבועות היפות שנתנו לבקבוק גם את אפקט ה-WOW המרשים בגלל צליל הפקיקה המפורסם שלו, עזרו למשקה להפוך לשואו הנחוץ לכל טקס ומסיבה. השקת ספינה בשבירת בקבוק מבעבע הוא סימן למזל טוב לספינה, וכל האנינות של השמפניה דבקה בכל מי שצורך אותה. אנחנו חווים את השמפניה בשמיעה ובראייה ובדגדוג הנעים באף הרבה לפני שטעמנו את הטעם האציל והייחודי, ולכן הוא משקה שמשמח את כל החושים.

למה הייצור נחשב למורכב?

שמפניה מיוצרת בתהליך שבו כמה שלבים שנעשים על ידי מומחים בקפדנות, כולל הוצאת המשקעים והיישון המתאים. הטכניקה ידועה כבר אלפי שנים אולם השיטות להוצאת המשקעים המיוחדים השתכללו בעיקר בצרפת. חבל שמפאן הוביל את ההתמחות בכך ולכן גם זכה בכבוד להיות מותג רשמי, כשכל שאר היינות המבעבעים שאינם מיוצרים בו אינם זוכים להיקרא כך רשמית. אבל לנו זה משנה פחות, משום שהמותגים המעולים מגיעים מכל העולם.

ההקפדה על הבציר המיוחד ושלבי ההתססה מבטיחים יין יבש ומשובח, שמבוקבק בבקבוקים מיוחדים ומקבל תוספות שהופכות את הטעם שלו לטעם המוכר. הליקר דה טיראז' ויין הריזרב, הדוסאז' והענבים בתערובת המיוחדת שלהם ליצירת השמפניות בצבעים ובדרגות יובש שונותוהוצאת המשקעים בעבודה מדויקת מאוד כדי לא לאבד מהנוזל אלא רק את משקעי החומר שהצטברו, הפכו את היין המורכב הזה לאציל באמת. הייחודיות שלו היא שלא נפטרים מהגזים שבו שיוצרים את הלחץ האטמוספרי הגדול ואת הבועות האופייניות.

יוקרת השמפניה על שום מה?

השמפניה נחשבת יוקרתית ויקרה בגלל סיבות מוצדקות טכנית ולאן דווקא בגלל שיקולי תדמית ריקים. יוקרתה היא בגלל שלבי הייצור המדויקים והמקצועיים שנמשכים שנים. הזמן והטכנולוגיה מביאים לידי כך שהיין נחשב ליקר ולאו דווקא בגלל העדפתו על ידי האצולה של פעם. בזמנים ההם רק הם יכלו להרשות אותו לעצמם. היום אפשר למצוא מותגי פרימיום של שמפניה ויינות נתזים שאפשר לקנות גם במחירים סבירים שמתאימים לכל אחד. היום הם מגיעים מכל מקום בעולם שפיתח את הייצור של יין נתזים ומתאים אותו לכל טעם בעולם. האיכות משתנה לפי האזור והייצור והם עדיין נחשבים ליינות מסיבה מובהקים, במיוחד במותגי הפרימיום שלהם.

פרימיום ומגנום

מותגי פרימיום מיוצרים ביתר הקפדה ונחשבים נדירים יותר בגלל פרמטרים מסוימים בייצור שהופכים אותם ליקרים יותר, כמו זני הענבים, זמן היישון, התבגרות היין וההליכים שגורמים לבעבוע. שמפניה מגיעה בכמה מידות בקבוקים, כשמגנום הוא המידה הכפולה של הבקבוק הרגיל בנפח 750 מ"ל. מגנום מכיל ליטר וחצי והוא נחשב לחגיגי יותר משום שהבקבוק המרשים שניצב בדלי הקרח בכל שולחן הופך את ההתכנסות למסיבה אמיתית. זה חלק מהשואו המקובל.

אבל יש גם בקבוקי דאבל מגנום של שלושה ליטר, והמשותף לשניהם הוא שהם מתיישנים לאט יותר ומתבגרים בקצב שלהם. בגלל זה הם גם זוכים שלמות מיוחדים ועולים יותר. השמות האלה באים מהעולם העתיק של התנ"ך כמו נבוכדנצר ובלשצר, למי שמכיר. המעבר לבקבוקי מגנום הוא תוצאה של טיוב היין ושיפור ההליכים, יחד עם המעבר לפקקי שעם מיוחדים. כשגילו שהבקבוק הגדול ממש משנה את הטעם לטובה המגנום האופטימלי הפך למעין סטנדרט של איכות ולכן למותג פרימיום יוקרתי.

למה הגודל כן קובע?

הגודל משפיע על התפתחות היין בתוכו ועל הטעם שלו. בקבוק גדול פירושו יין שמתיישן לאט בגלל שטח הפנים שלו שבא במגע עם פחות אוויר. הטעמים משתנים ואתם יכולים לנסות אותם בעצמכם בטעימה של יין נתזים מבקבוק גדול ומבקבוק מגנום. ההבדל בין הגדלים מסביר גם למה אספנים יעדיפו לקנות מגנום, כי הוא מתיישן לאט יותר ולכן הם יכולים לאחסן אותו לזמן ארוך יותר. בצורה כזאת יוכלו להתהדר באוסף שמפניות שיתאים לכל עת ויחכה להם במקרר היינות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *