יין אדום, מגזין YD1986, שמפניה

סטולי ג’ינג’ר ביר ועוד מיקסרים מעולים להכנת קוקטיילים עם וודקה

כמה רעיונות למשקאות מרשימים וטעימים – באפס מאמץ

כולנו מכירים את המותג סטולי בשל הוודקה המצוינת שלהם, ואין ספק שהיא אחת הטובות ללגום ככה כפי שהיא, ועוד יותר – לערבב עם מיקסר כלשהו ליצירת קוקטייל מפנק, מתקתק וטעים, שיורד בקלות רבה יותר בגרון…
אבל החברה הוותיקה, שהחלה את פעילותה כבר בשנות העשרים, דואגת לא רק לוודקה באיכות מעולה, אלא גם ל”מיקסרים”, כלומר למשקאות קלים שילכו טוב עם הוודקה, ויהפכו אתכם לברמנים מדופלמים, כאשר כל מה שעשיתם זה למזוג את אותם לכוס עם וודקה וקרח. 

הקוקטייל הסתווי והטרנדי שכובש את העולם

זה התחיל מטירוף האוכל היפני שכבש את העולם המערבי, והתחבב בקלות ובמהירות על החיך הישראלי, ונמשך בתה, בקינוחים ובעוגיות… כן, אנחנו מדברים על ג’ינג’ר. לשורש המשונה הזה, שמכונה בעברית “זנגביל”, יש טעם מורכב, חריף וחד, והוא מתאים לשלל שימושים קולינריים, כאשר ניתן צרוך אותו טרי (זהירות זה חריף!), מיובש (עדיין חריף בטירוף), מסוכר, קצוץ, טחון לאבקה.. ומה לא בעצם?

הוא משמש לתיבול בשלל מטבחים ברחבי העולם, בעיקר במטבח האסיאתי, ובמיוחד ההודי, אבל גם במטבחים מזרחיים כמו במטבח התימני ואפילו בארה”ב, שם מאוד אוהבים לשלב אותו בעוגיות ובמאפים שונים, וגם להפוך אותו לג’ינג’ר ביר, שברוב המקרים היא ללא אלכוהול, אלא משמשת כמיקסר למשקאות אלכוהוליים.

כמו כן, בוודאי נתקלתם בג’ינג’ר כתה לטיפול בבחילות, בהקאות ועוד, אבל אנחנו כאן לדבר על דברים טובים ומהנים כמו קוקטיילים, ופחות על מחלות ותחושות לא פוטוגניות.

מה שכן, החריפות האופיינית של שורש הג’ינג’ר, עושה אפקט שמצד אחד מחמם את הגוף, ולכן הוא מתאים במיוחד לעונת הסתיו, ומהצד השני יש בו משהו מרענן וחמצמץ ולכן הוא מתאים במיוחד לסתיו הישראלי, שלא באמת קר בו…

אם אתם פוקדים ברים מעת לעת, בוודאי יצא לכם להיתקל בקוקטייל המוסקו מיול, המבוסס על וודקה וג’ינג’ר ביר. הקוקטייל הקלאסי, המרענן והקליל הזה, שבדרך כלל מוגש בכוס מתכת, תופס פופולריות שהולכת וגדלה בארץ, כי הוא פשוט תפור על החיך הישראלי. הוא מתקתק, חמצמץ, מרענן וטיפה חריף. בדיוק הטעמים שאנחנו אוהבים. נגלה לכם סוד, הכנתו בבית היא בגדר משחק ילדים, ואם תצטיידו גם ב”פרופס” כמו כוס נחושת, ובמרכיבים איכותיים כמו סטולי ג’ינג’ר ביר, תוכלו להרשים את האורחים שלכם בקטע אחר…

כל שתצטרכו לעשות הוא לקחת כוס (נחושת או זכוכית, מה שיש בבית), למלא אותה בקרח, למזוג פנימה רבע כוס וודקה איכותית, למלא עד הסוף עם ג’ינג’ר ביר, ולסיים בסחיטת לימון וקישוט של פלח לימון. לא לשכוח להוסיף קשית ויש לכם את זה.

עוד מתכוני קוקטיילים קלילים על בסיס וודקה

כידוע, וודקה היא לא רק משקה האלים, אלא גם הבסיס הטוב ביותר לקוקטיילים, מאחר והיא נייטרלית ומתמזגת היטב עם איזה מיקסר שלא תצוותו לה. בארץ, אנחנו עוד לא לגמרי שם, אבל במקומות אחרים בעולם כמו בארה”ב ובאירופה, נהוג להתפנק עם דרינק אלכוהולי קליל אפילו לארוחת הבראנצ’ של ימי ראשון (כאן לגמרי אפשר לאמץ את זה בשישי ובשבת בבקרים), כאשר עם ארוחות הצהריים נהוג ללגום במדינות אלו יין או בירה, כי בואו, לא צריך להגזים בלאנצ’ של אמצע שבוע…

אחד הקוקטיילים המזוהים ביותר עם ארוחת הבראנצ’, וגם עם טיסות, הוא הבלאדי מרי. אפרופו טיסות, נראה שישראלים לא שותים מיץ עגבניות או קוקטייל בלאדי מרי באף הזדמנות אחרת, וחבל. זהו קוקטייל מרענן, מתובל ושונה, והוא גם פוטוגני וקל להכנה. עם זאת, חשוב לציין שמה ש”יקפיץ” את הקוקטייל הזה ויעניק לו את התיבול הייחודי הוא רוטב ווסטרשייר וגם אבקת חזרת, מרכיבים שלא בטוח שיש לכל אחד בבית, אבל אם אתם נמנים בין חובבי הקוקטייל הזה, כדאי להשיג אותם ולהנות מהם לאורך זמן. כמו כן, הם יכולים לשמש אתכם לתיבול של מאכלים שונים. 

אז איך מכינים בלאדי מרי בבית?

מוזגים כרבע כוס וודקה לכוס היי בול (כוס צרה וגבוהה) עם כמה קוביות קרח, מוסיפים חצי כוס מיץ עגבניות, סחיטת לימון טרי, כמה טיפות של רוטב ווסטרשייר, ומתבלים באבקת חזרת (לא חובה), מלח, פלפל ומעט טבסקו. מערבבים עם מקל ערבוב (סטירר) ומוסיפים מקל סלרי, שיכול לשמש כסטירר בעצמו. 

טיפ לעצלנים חובבי בלאדי מרי: אם אתם ממש לא אוהבים לטרוח במטבח אבל כן חשקה נפשכם בקוקטייל בלאדי מרי מקצועי, דעו שכיום ניתן להשיג בחנויות המשקאות מיקסר מוכן לבלאדי מרי, כלומר מיץ עגבניות שתובל מבעוד מועד, ואותו יש רק לערבב עם וודקה וקרח – ולהגיש!

עוד קוקטייל קליל שמתאים בול לחורף

קוקטייל נוסף שהוא גם קל להכנה, גם יושב בול על בראנצ’ או על שתייה לאור יום, וגם מתאים בול לחורף הישראלי – הוא כמובן הסקרודרייבר. בבסיסו, מדובר בערבוב פשוט של וודקה עם מיץ תפוזים, כלומר נתנו טוויסט אלכוהולי למיץ התפוזים הסחוט-טרי של ארוחת הבוקר. אבל אם בא לכם לקחת את זה חצי צעד (או אפילו צעד שלם, אם יש לכם כוח לקום מהספה), תוכלו לשדרג את הקוקטייל המוכר בקלות. אופציה ראשונה ומומלצת בחום, היא אכן לסחוט בעצמכם את מיץ התפוזים. מדובר בפעולה פשוטה ומהירה, וגם ככה בשביל כוס אחת של קוקטייל לא תצטרכו לעבוד קשה מדי בסחיטה. אין תחליף למיץ תפוזים סחוט טרי, מה שיכול לשמש אתכם גם לקוקטיילים נוספים, כמו קמפארי תפוזים לדוגמא. עוד דרך לשדרג קצת את קוקטייל הסקרודרייבר, היא פשוט להוסיף לו חצי מנה של ליקר תפוזים, כגון קוואנטרו.

פוסטים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *