יין, מגזין YD1986

מתכוננים לאירוח בסילבסטר? יין מבעבע, קוויאר ומגש גבינות

כמה הצעות לחגיגה ביתית מושלמת לקבלת השנה האזרחית החדשה. לחיים!

הזמן הזה בשנה הגיע, חודש דצמבר עומד להסתיים ושנה אזרחית חדשה תצא לדרך. יותר ויותר ישראלים אימצו את המנהג של החגיגות השמחות במסגרתם מקבלים את השנה החדשה, אפילו שיש לנו כאלה משלנו, בראש השנה. לא סותר. אין ספק שאנחנו מושפעים מחברינו הנוצרים שבחו"ל, כבר העתקנו מהם את הוולנטיינס בחודש פברואר (ברמה שבנות זוג שלא יקבלו פרחים ביום הזה, עלולות להתבאס מאוד), את מסיבות הרווקים והרווקות, ואפילו את ה"פרום" – נשף סיום התיכון. חגיגות השנה החדשה, הלוא הן "הסילבסטר" כאן כבר כל כך ממזמן, שבכלל שכחנו שהן לא שלנו במקור. גורם נוסף שהעלה את מניין החוגגים של השנה האזרחית החדשה הוא העלייה הגדולה מרוסיה, שהביאה איתה אנשים שכבר התרגלו מהבית, וללא שום קשר לדת, לחגוג את הנובי-גוד בארוחת ערב משפחתית חגיגית, שמשתווה באופיה ובסדרי הגודל לארוחת ליל הסדר שלנו. במיוחד במובן הזה שההורים מאוד יכעסו וייעלבו אם תבריזו מהן…

הקטע עם הסילבסטר, שכל מקומות הבילוי עמוסים מאוד, ומחירי המנות והמשקאות עולים, בהתאמה לטמפרטורה הצונחת בחוץ, שדווקא לא ממש עושה חשק לצאת מהבית. כאן נכנסות לתמונה מסיבות הסילבסטר הביתיות, שהן הכי שוות שיש. דירה חמימה, חברים טובים וכיבוד שווה, עם כמה קלאסיקות מנצחות וסגרתם פינה בסטייל.

אז אם אתם מארחים (או מתארחים ורוצים לפנק את המארחים שלכם, ובצדק) בליל השנה האזרחית החדשה, הנה כמה המלצות למה צריך להיות על שולחן הכיבוד והמשקאות.

שמפניה או יין מבעבע אחר שווה

אין, אין, אין חגיגה.. בלי פקק שנחלץ בקול תרועות מהבקבוק ומיד מכניס את כולם לוייב. למה בעצם שמפניה כל כך מזוהה אצל כולנו בראש עם ערב הסילבסטר?

ובכן, לשמפניה יש היסטוריה מפוארת שהחלה כבר במאה ה-16. הרבה לפני שהתחלנו לשתות יין מבעבע כדי להרים לשנה החדשה, האריסטוקרטים האירופאים כבר הצטיידו בבקבוקים הכבדים במסיבות המלכותיות שלהם.

בזמנו, רק האליטה שתתה אז שמפניה בגלל שהיא הייתה כל כך יקרה, והשמועה אומרת שהיא אפילו הוכתרה כמשקה המועדף על לואי ה-14.

מאז, כבר מאות שנים ששתיית שמפניה נהייתה למסורת חגיגית, כאשר השנה החדשה הפכה מחג דתי לחג חילוני. לאחר המהפכה הצרפתית, לגימה מכוס שמפניה מנצנצת, הפכה לטקס חילוני של ממש, שתפס את מקומם של הטקסים הדתיים המציינים את כניסתה של השנה החדשה. 

בהמשך, ייננים החלו לפתח את הטכנולוגיה לבקבוק יין מוגז, שיהיה גם מספיק בטיחותי לשימוש ביתי של ההמונים. המאפיינים החדשים כללו בקבוקי זכוכית עבים יותר שיעמדו בלחץ ולא יתפוצצו, וה"מלכודת" הזו מחוט המתכת מעל הפקק, ששומרת עליו במקום. הבקבוקים החדשים הפכו למושלמים לחליצה רועשת ומשמחת בערב ראש השנה.

כמו כן, מחייר השמפניה ירדו, והיצרנים החלו לשווק אותה לאנשים "רגילים", כבר בסביבות שנת 1800. מכיוון שהיין הזה היה מזוהה זמן רב עם האצולה, המפרסמים הנציחו אותו כמשקה שאפתני של הביוקר.

בינינו, רובנו עדיין לא יכולים להרשות לעצמנו לשתות שמפניה בקטע יומיומי, אבל קודם כל – לאירועים מיוחדים זה מוצדק וזה כיף, ודבר שני, יש לא מעט גרסאות אחרות של  יין לבן או רוזה מבעבע, שהן מעולות ומענגות לא פחות, רק אל תקראו להן "שמפניה", כי מבחינת היצרנים מחבל שמפיין אתם עוברים על החוק.

כיום, שמפניה עדיין מסמנת את החגיגה של השנה החדשה, והיא עושה זאת באופן סמלי, אבל גם ויזואלית, שכן היא עולה על גדותיה בשפע ובשמחה.

מה ליד הדרינק? הצעות לכיבוד מתאים

אז מגניב שתהיה לכם על השולחן לפחות שמפניה אחת בערב הסילבסטר, וההמלצה שלנו היא שגם יהיו שם עוד כמה יינות ומשקאות לגיבוי. רצוי להישאר באותם האזורים של השמפניה (ולא לערבב יותר מדי סוגי אלכוהול יחד), כך שכל סוג אחר של יין מבעבע או יין לבן יבוא פה טוב. כדאי לבדוק בדיוק כמה אנשים אתם צפויים לארח ולהתארגן על כמות בקבוקים מתאימה

כמובן, אסור לשתות על קיבה ריקה, וזה גם לא כיף ולא בריא, ועלול לגרום למסיבה שלכם להסתיים בטרם עת ולא בטוב. הנה כמה רעיונות לכיבוד הולם:

פלטת גבינות

גבינות ויין הם שילוב מושלם לערב ביתי ובכלל, כשרוצים לרפד את הבטן עם משהו שומני, ארומטי וטעים, אבל לא להתמלא עכשיו מארוחה רצינית, אלא לנשנש לאורך הערב. גשו למעדניה הקרובה, ורכשו מגוון חריצי גבינה מכמה סוגים. בין הסוגים הפופולריים בולטים הקממבר, הברי והצ'דר, וניתלן לרכוש אותן גם מחלב בקר וגם מחלב עזים, לטעמכם ולשיקולכם. סדרו את הגבינות על מגש יפה, לצד סכין מתאימה לפריסה. קשטו עם קצת ירקות פוטוגניים כמו עגבניות שרי, ופירות מתאימים כמו פרוסות אגסים ותפוחים. פזרו מסביב קצת אגוזי פקאן, אגוזי מלך ושקדים, והנה לכם פלטת גבינות יפהפיה, מקצועית וטעימה. 

לצד פלטת הגבינות, הניחו לחמים טובים כמו באגטים פרוסים לפרוסות קטנות ו/או קרקרים איכותיים, וכמובן כמה סכינים שיסייעו לאורחים שלכם להעמיס את הגבינות על גבי הלחמים. 

דברים שהם מאסט ליד שמפניה בקלאס

אם אתם רוצים ללכת על קלאסיקות, ואתם רוצים, כדאי שיהיו שני דברים שהם על גבול האגדה ליד שמפניה צוננת ומבעבעת היטב. האחד הוא פשוט – תותים. במקרה, זו גם העונה שלהם בארץ וגל למצוא אותם בכל מקום. הניחו קערה יפה עם תותים שטופים שקטמתם להם את העלים הירוקים מבעוד מועד ותזכו למצוות. כמו כן, קערית קטנה של קוויאר, ולידה כמה פרוסות באגט וחמאה יעשו אפקט רציני מאוד בקרב האורחים שלכם. שנה טובה!

פוסטים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *