אלכוהול און ליין, מגזין YD1986, שמפניה

משקאות אלכוהוליים ונשנושים שווים: המדריך למארח המושלם

בין חובבי האירוח, מתקיימת תחרות סמויה סביב – מיהו המארח המושלם. אם אתם אוהבים לארח אצלכם בבית, ושואפים לזכות בתואר הנכסף, הנה כמה טיפים שיעלו אתכם להיכל התהילה של המארחים

אנחנו הישראלים, אוהבים לארח ולהתארח. אנחנו טיפוסים חברותיים, חברתיים, משפחתיים, קלילים וספונטניים. אין דבר כזה, בגרמניה לדוגמא, שחברים יתקשרו ויאמרו שהם בדרך לקפה, ככה ספונטנית. גם אין דבר כזה, ברוב המקרים, שמשפחה תארח עשרים איש לארוחת שישי שגרתית, ולא כשמדובר באיזה אירוע מיוחד כמו חגיגות יום הולדת. בקיצור, אנחנו חולים על הקטע, ובחודשים האחרונים גם מנסים לפצות על תקופה ארוכה מדי, במהלכה נבצר מאיתנו לערוך מפגשים קולניים ושמחים עם בני משפחה וחברים.

בין חובבי האירוח, מתקיימת סוג של תחרות סמויה, בניסיון להכריע – מיהו המארח המושלם? מיהם האנשים האלו שלא יתפסו לא ערוכים לאירוח כיד המלך, בכל זמן נתון. מיהם אלו שתמיד יהיה להם בשלוף את כל המאכלים והמשקאות הכי מפנקים? אצל מי התנאים והאווירה הכי כיפיים, אצל מי מעוצב הכי יפה, הכי מרווח והכי מזמין?

בקיצור, אם אתם נמנים בין אלו, אתם יודעים את זה. הנטייה לארח ולאהוב את זה היא מולדת, אי אפשר לזייף אותה, אבל מה שכן אפשר לעשות, הוא לצייד את הבית, ובמיוחד את המטבח, במוצרים שתמיד יהיו שם לשירותכם כאשר קופצים אורחים לביקור פתאומי, ויהפכו אתכם בין רגע למארחים המושלמים. רק להוסיף חיוך ולהגיש. 

BUT FIRST – COFFEE

טוב, קפה זה הבייסיק של הבייסיק, ואם אתם אוהבים לארח, רוב הסיכויים שאתם גם אוהבים קפה, כי אין דבר כזה לשבת עם האורחים בלי כוס קפה ביד. אז קודם כל חשוב להשקיע בקפה טוב שיהיה בבית (גם בלי קשר לאירוח, בשביל הפינוק שלכם). הימים של קפה נמס באבקה כבר חלפו מזמן, וכל יום נוספים עוד חברים לרשימת האנשים שיעדיפו לוותר על קפה, אם אין בסביבה מכונת אספרסו. תחום הקפה הולך ומתפתח, ואם אתם בקטע, כדאי להיחשף ולהכיר את המכונות החדשות, שאף טוחנות בעצמם את הפולים ומוציאות לכם כוס קפה טרי בבוקר. לא פחות חשוב גם לדאוג למרכיבים הנוספים, שהם בעיקר החלב. מומלץ להצטייד בחלב מותאם להקצפה, שבו בדרך כלל יש קצת יותר שומן, וגם בחלבים צמחיים כמו חלב סויה, חלב שקדים וכו', לטובת האורחים שנמנעים מחלב בקר, וגם הרשימה הזו כבר הולכת וגדלה. אם אתם ממש בעניין של לפנק, תוכלו להציע לאורחים שלכם תוספת של ליקר קפה בתוך הקפה שלהם, מה שיהפוך לפינוק של ממש, כשמדובר בקפה קר קר בקיץ.

משהו מתוק ליד הקפה

מכירים את החוק הזה, לפיו אסור לשתות קפה בלי משהו מתוק ליד, ואסור לאכול עוגה או עוגיה בלי קפה ליד? טוב, יכול להיות שהמצאנו את זה, אבל הוא לגמרי צריך להיכנס לרגולציה במסגרת הממשלה החדשה. בכל מקרה, אין דבר כזה להגיש לאורחים שלכם קפה ולא להגיש משהו קטן (או גדול) וטוב ליד. אם אתם מקצוענים ומעדיפים שלא להגיש עוגיות או עוגה מהסופר, כדאי לדעת שיש ברשת המון מתכונים לעוגיות ועוגות שאפשר להכין במהירות ממרכיבים שיש לכם בבית. למשל, עוגת שוקולד בסיסית לרוב מורכבת מקמח, סוכר, ביצים, שמנת ושוקולד מריר. מרכיבים שלגמרי אפשר שתמיד יהיו בהישג יד. כל מאפה הכי פשוט שתכינו בבית, יהיה מרשים, מענג ומפנק יותר מאשר הגרסה הקנויה והתעשייתית שלו. עוד אפשרות, היא לקפוץ למאפיה השכונתית ולרכוש מאפה טרי שהוא הכי קרוב למה שהייתם מכינים בבית.

נשנושים שווים שתמיד באים טוב

טוב, יש כאן טריק שהוא לגמרי מהסוג של "לגזור ולשמור". ישנם כמה מצרכים, שאם תשכילו להחזיק בבית באופן קבוע, תזכו בתהילת עולם במגזר המארחים. אלו מרכיבים שאת חלקם יש לכם בבית בכל מקרה, וחלק מהם לא מתקלקל במהירות, כך שאפשר לרכוש מבעוד מועד. עבור הקסם הבא, נזדקק למצרכים הבאים: קרקרים/בגט חתוך לפרוסות עגולות, קוביות גבינות קשות כלשהן (גם פרוסות גבינה צהובה הכי פשוטה שיש, מגולגלות), רצועות ירקות קשים כמו מלפפונים, גמבה וגזר, זיתים טובים, ופירות העונה, במיוחד אלו ה"חטיפיים" כמו דובדבנים וענבים (בחורף אלו יכולות להיות פרוסות תפוח ואפילו פלחי הדרים שקילפתם ופילחתם). בקצרה, סדרו את כל אלו על מגש גדול או קרש חיתוך רחב מעץ, וקיבלתם את ה"וואוו" הכי גדול שיכול להיות מהאורחים שלכם. כלום עבודה, מצרכים זמינים תמיד ויש לכם את זה.

משקאות אלכוהול – הטריק הכי ישן בספר

טוב, ברור לכל אדם בוגר שברגע שהוא מגיש לאורחים משקאות אלכוהוליים, הוא לא רק קנה אותם במיידי, אלא גם שדרג את כל הוייב והאווירה במפגש הזה, כולם קלילים יותר, זורמים יותר, והאירוע ממריא… ישנם כמה משקאות אלכוהול בסיסיים שחייבים להיות תמיד בבית "בשלוף", במקרה שאתם חובבי אירוח. קודם כל יין אדום, ובקיץ חובה גם יין לבן במקרר. כמובן, אי אפשר לצאת לדרך בלי כמה שמחכות לכם בסבלנות במקרר, ואין מתאימות מהן לישיבה קייצית במרפסת. למתקדמים, כדאי להחזיק גם כמה משקאות "כבדים" יותר כמו וודקה ווויסקי, ובקיץ הישראלי כדאי גם שיהיו בסביבה משקאות בסיס שמתאימים לקוקטיילים, כמו ג'ין וטקילה. כמו כן, חובה שיהיו ברשותכם גם כוסות הגשה שקופות בגדלים ובצורות שונות, החל מכוסות יין ועד היי-בול (כוסות גבוהות לקוקטיילים) ולואו-בול (כוסות נמוכות שמתאימות להגשת משקאות נקיים או עם קרח). בהמשך לסעיף זה, מומלץ להחזיק בפריזר תמיד שקית גדולה של קוביות קרח מוכנות, שיעמדו לשירותכם בעת הצורך, וישחררו אתכם מלדפוק מגשיות עקשניות על השיש.

פוסטים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *