YD1986 פרימיום אלכוהול

המרעננים הרשמיים של הקיץ: כל מה שצריך כדי להכין קוקטיילים בבית

אין דבר כיפי יותר מקוקטייל צונן בערב קיץ חם. בעונה הלוהטת, נעדיף משקאות מרעננים וחמצמצים יותר, שעורבבו וגם הוגשו עם כמות נאה של קרח. לאחר שציידתם את הבר הביתי במשקאות האלכוהול האהובים וההכרחיים, אלו הם המצרכים וכלי העבודה הבסיסיים הדרושים לכם על מנת שתוכלו לערבב ולהגיש קוקטיילים לתפארת מדינת ישראל

השנה הזו, בה מקומות הבילוי נפתחו ונסגרו און אנד אוף, ובעיקר אוף… הביאה רבים מאיתנו להפוך את הבר הביתי למוקד האלכוהול הבלתי מנוצח, ובמקרים רבים הוא נותר כך, גם לאחר שהמסעדות והברים חזרו לתפקד כבעבר. אז אז אחרי שציידנו את כל הבר הביתי בכל טוב – החל מיינות קלאסיים ועד משקאות "כבדים" יותר כמו וודקה, וויסקי, ג'ין, טקילה, רום ועוד, ובמקרר תמיד נחזיק איזו שישיית בירות, כעת הגיע הזמן להתקדם ולהשתכלל, וללמוד להכין בכוחות עצמנו כמה קוקטיילים מנצחים, שיהפכו את הבילוי הביתי לדבר האמיתי.

לפני שמתחילים – המצרכים הבסיסיים שכדאי להחזיק בהישג יד

לפני שניגע בסוגי משקאות האלכוהול הבסיסיים שכדאי שיהיו בארון או במקרר לצורך הכנת הקוקטיילים, ישנם כמה מצרכים וכלי עבודה הכרחיים שכדאי להצטייד בהם מבעוד מועד, ועדיף שתמיד יהיו בסביבה אם אתם אוהבים להכין ולשתות קוקטיילים.

שני מצרכים שכדאי לקנות או להכין, במיוחד לפני שמגיעים אורחים, או כאשר מתכננים ערב סוער בבית – הם סירופ סוכר ולימונים טריים (או מיץ לימון קנוי).

כמעט ואין קוקטייל שלא מכיל סוכר, והיופי במשקאות שתערבבו בבית, הוא שתוכלו לשלוט ברמת המתיקות ובכמות הסוכר שתכניסו אליהם.

בשנים האחרונות, המגמה בתחום המשקאות ובתחום הקינוחים היא להפחית סוכר. ככל הנראה, התהליך הזה מושפע מהמודעות ההולכת וגוברת לנזקים הבריאותיים הטמונים בסוכר, אך גם מבחינה גסטרונומית, הסברה היא שעודך סוכר מאפיל על טעמים אחרים ולכן רצוי למתן את הכמות שמנות אחרונות ומשקאות מורכבים מכילים.

בכל מקרה, במרבית הקוקטיילים עדיין נעשה שימוש בסוכר, או לחילופין במיקסר המכיל סוכר כמו מיצי פירות וכו'.

העניין הוא שסוכר לכשעצמו, לא מתערבב מספיק טוב במשקאות קרים, ולעיתים קרובות נשארים גבישים קטנים שלו במשקה, שהם גם פוגעים בטקסטורה וגם לא ממתיקים את המשקה מספיק טוב. אתם ודאי מכירים את זה מבתי הקפה שאתם מזמינים בהם קפה קר. ברוב המקרים יציעו לכם סירופ סוכר לידו. 

על מנת להכין סירופ סוכר בבית, יש לבשל יחד כמות זהה של סוכר ושל מים רותחים, עד שהסוכר נמס ונטמע במים. ניתן להכין כמות נאה מראש, ולשמור לשימוש בעת הצורך. 

כמו כן, ישנם המון קוקטיילים המכילים לימון, ובמיוחד בקיץ, המשקאות החמצמצים נוטים להיות מרעננים יותר, ולכן זה הזמן לחשוב בכיוון. אפשרות אחת היא תמיד להחזיק במקרר לימונים טריים ולסחוט אותם למיץ בעת הצורך, ואפשרות עצלנית יותר היא לקנות בקבוקון של מיץ לימון סחוט. אנחנו מעדיפים את האופציה הראשונה.

קר, קר, מתקרר…

כמובן שאין קוקטייל שלא זקוק לקרח כדי להמריא, ובמיוחד בקיץ. אם אתם עדיין תקועים בקטע הזה של מגשית פלסטיק שצריך לחבוט בה באלימות על השיש כדי שיצאו הקוביות, וגם אז – יש שם מעט מדי ביחס לכמות לה אתם זקוקים, יש לנו פתרון מצוין עבורכם. יכול להיות שייראה לכם מוזר לשלם על מים קפואים, אבל שקית של קוביות קרח מוכנות מהסופר עולה סביב העשרה שקלים, ותסב לכם איכות חיים שלא הכרתם בעבר. בשקיות האלה יש בדרך כלל כמות יפה מאוד של קוביות קרח, שיוכלו לשרת אתכם באופן מיידי וללא מאמץ בכל עת בה תחשקו, גם אם מדובר בקפה קר מפנק.

כלי עבודה הכרחיים – כוסות, שייקר, כלי מדידה

ועוד רשימונת אחת של כלי עבודה הכרחיים, רגע לפני שיוצאים לדרך. ממש כמו שמכינים כל מתכון, ובמיוחד מתכונים של עוגות, על מנת שהם יצאו מושלמים, חייבים להקפיד על כמויות מדויקות של המרכיבים ועל היחס ביניהם. לכן, אחד האביזרים החשבים בהכנת קוקטיילים הוא כלי מדידה כלשהו, כאשר ניתן לרכוש אחד כזה מקצועי בחנויות המתמחות (ג'יגר) או פשוט לעשות שימוש בכוס קטנה כמו כוס צ'ייסר. העיקר שהמידה המגדירה "מנה" במתכון הקוקטייל תהיה עקבית. 

 עוד כלי שפשוט חייבים שיהיה נגיש על מנת להכין קוקטייל כמו שצריך, הוא כמובן שייקר בתוכו תערבבו היטב את כל המרכיבים לכדי משקה הומוגני, חלק וזורם. רצוי לקנות שייקר מקצועי בחנויות המתמחות, אבל ניתן גם להשתמש בבלנדר חשמלי, או אפילו בלנדר מוט אם יש לכם אחד כזה בבית.

כמו כן,  חשוב להגיש קוקטיילים באופן אסתטי ונעים לעין, ולכן מומלץ מאוד להחזיק כוסות שקופות נאות במספר נפחים וצורות, שישמשו להגשת המשקאות שטרחתם על הכנתם.

מתכון לקוקטייל וויסקי סאוור בהכנה ביתית

מדובר באחת הקלאסיקות העל זמניות של הקוקטיילים, כאשר החמצמצות הרעננה הופכת אותו למתאים במיוחד לעונה החמה, והוא מכיל מרכיבים שכמעט תמיד יש בבית. סוג הוויסקי בו תשתמשו נתון לבחירתכם ולהעדפתכם, כאשר בנרומאך, גורדון אנד מקפייל, או כל וויסקי אחר שאינו מעושן או בעל טעם יוצא דופן אחר יתאים כאן.

מצרכים:

מנה של וויסקי – 60 מ"ל

חצי מנה מיץ לימון (30 מ"ל)

חצי מנה סירופ סוכר (30 מ"ל)

כמות נאה של קרח

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לשייקר, כאשר רצוי להתחיל מהקרח (על מנת שלא יגרום לנוזלים להשפריץ), ואז להוסיף את כל השאר. מנערים היטב היטב, תנו ככה חצי דקה, זה גם טוב לחיזוק שרירי הידיים, ולבסוף מוזגים את הנוזלים בלבד (ללא הקרח ששוקשק) לתוך כוס עם כמה קוביות קרח ומגישים. 

פוסטים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *