בירה, מגזין YD1986

בירה אסאהי – מצוינות יפנית

YD1986 היא חנות שהפכה למותג בפני עצמו בתחום הכהילים אנחנו מציעים לכל חובבי המשקאות האיכותיים ביותר לא רק מבחר משובח באמת אלא יחס אישי בכל שלב, גם באונליין, וזה משמעותי למי שרוצה לוודא שהוא מקבל את הטוב ביותר.

בדקו את הקטגוריות שלנו, שמציגות בפניכם את השמות הטובים ביותר בכל תחום ומבחר מעורר התפעלות בקלות יתרה. ואם יש משהו שאתם רוצים ואינכם רואים באתר כל מה שצריך לעשות הוא להלהיב אותנו באתגר של משקה איכותי שאתם לא יכולים בלעדיו. היום אנחנו שמחים להציג בפניכם את המצוינות היפאנית המפורסמת כשהיא מגולמת בבירה אסאהי, בירה לחובבי טעם מיוחד. כפי שתראו, יפאן היא לא רק סאקה אלא גם הרבה יותר מכך.

האקזוטיקה היפאנית נכנסת למערב

הרבה לפני שהעולם התרגל לטיסות לואוקוסט שהפכו כל מקום מרוחק לנגיש,סקרן אותנו לדעת למה יפאן האזוטרית הפכה למערבית כל כך במקום להישאר מה שהיא. אחר כך כבר היה ברור שזה לא מקרי, שזאת חשיבה מתוכננת ושיטה סדורה של העלאת כל מה שטוב אצלנו במערב לדרגת המצוינות היפאנית. כשרק נפתחנו לכיוון מזרח התרגלנו לכך שכל מה שקשור ביפאן הופך אצלנו ליוצא דופן ואקזוטי. מהר מאוד התוודענו, עם זאת, לתופעה יפאנית ייחודית שמשלבת מזרח ומערב ואפילו משדרגת כל מה שהיא לוקחת. יפאן זה לא רק מסורת של סמוראים והיסטוריה מעניינת של קיסרים ומלחמות אלא גם מסורת אסתטית ופילוסופית מרתקת. כשהחלו לקחת מוצרים מערביים וטכנולוגיה מתקדמת שלנו ולעשות את הטוויסט היפאני הבנו שיש להם גם כוונה להוכיח שבשיטות שלהם אפשר להשביח ולהתעלות בכל תחום, גם במשקאות המערביים כל כך.

שורשי הגישה היפאנית לחיים של מצוינות

במידה מסוימת, תהליכי ההתבשלות של התרבות היפאנית מתאימים לחשיבה על בישול בירה ומציאת הטעם גם בהנאה מהתהליך. זה מה שמאפיין את היפאנים בכלל ואת גישת הזן-בודהיזם שלהם שהיא פשוטה להבנה – להשקיע מחשבה ומאמץ בתהליך ולהתמזג אתו ולא להתרכז במטרה. זו הדרך הטובה ביותר לא רק להגיע ליעד אלא גם ליהנות מהעבודה ומהיצירה. זו הסיבה שכשמקבלים מוצר יפאני נהנים כל כך גם מההקפדה על כל תו ותג בו, מהאסתטיקה ועד האיכות והטעם. זה מה שהקנה ליפאנים את השם שלהם כקפדניים ביותר ונתן למוצרים את תו המצוינות. גם הבירה ושאר המשקאות האלכוהוליים שלהם, שהם מכינים בדרכם.

קצת על יפאן ואיך הגיעה הלום

המדינה הסגורה והמרוחקת הזאת שמרה בגאווה על המסורת והתרבות שלה אלפי שנים והתבדלה מכל מה שנחשב מערבי. עד המאה ה-19 שבה נכפתה עליה פתיחות למערב, היא אפילו אסרה על מערביים לבוא אליה ולהתיישב בה וגם נאסר על יפאנים להיות אתם בקשר. כך הצליחה לא להתמערב כל כך למרות המסחר הער שלה עם העולם. באמצע המאה ה-19 נפתחה בלחץ הנסיבות ובכפייה למערב ולהתוודע לשיטות ומוצרים מערביים. מרגע שהקיסר החליט להיפתח למערב המדינה עברה תיעוש מודרני מואץ. הייחודיות שלה היא שילוב של מודרנה בטכנולוגיה ובמוצרים שהלכה יחד עם הגישה היפאנית של עמידה בסטנדרטים גבוהים של מצוינות.

הקפדה בייצור מזון ומשקאות

הכבוד היפאני אינו מרשה לאף אחד לעגל פינות ולכן גם המזון שלה ובעיקר מוצרים שהיא מאמצת מהמערב עוברים פילטר מעניין של תהליך מוקפד ונוקשה. הדגש על השלבים של הייצור והפיתוח גרמו למוצרי החשמל והאלקטרוניקה שלה להפוך לשם דבר, כמו שאנחנו יודעים זה מכבר, אבל הנה קיבלנו באותה נשימה גם בירה ייחודית מאוד עם טעם יוצא דופן שאינו יורד ברמתו מהבירה בקטגוריה זו בעולם. כך שגם כאן היפאנים הוכיחו שהם יכולים להתחרות במערב ואף לעלות עליו כשהם מייצרים מוצרים מערביים לחלוטין שהם חלק מתרבות עשירה שהיא בכלל לא שלהם.

הכירו את מבשלת אסאהי

זוהי מבשלה שנוסדה באוסקה לקראת סוף המאה ה-19, המאה שבה הקיסר ניסה להפוך את יפאן למודרנית מערבית והבירה היא בהחלט חלק מהמגמה. היא מייצרת בירה יבשה "סופר דריי" משנות השמונים והיא זאת שהקפיצה אותה לדרגת החברה השנייה לייצור בירה בגודלה ביפאן. זוהי בירה שמסוג שנקרא Karakuchi שהיא בירת לאגר בהירה שעוברת תהליך ייבוש הסוכר שבתוכה על ידי שמרים מיוחדים. כך היא מקבלת את הטעם המיוחד של ולכן גם תתאים למאכלים היפאנים. לאוכל יפאני כמו סושי יש טעמי אומאמי מודגשים וטעמים מאוד שונים מהטעם המערבי ולכן היה צורך בבירה שתתאים לכך ולא תתנגש בהם. יש בה 5% אלכוהול והיא אהובה מאוד על היפאנים. למעשה, היא הפכה למוצר דגל שמוסיף להם גאווה לאומית ככל שהוא נמכר יותר בעולם וזה מה שחשוב להם. לא מזמן, כשהקוריאנים החליטו לסגור חשבון עם היפאנים על מלחמת העולם השנייה הם החרימו מוצרים יפאניים ובהם גם הבירה הזאת, למשל. עד כדי כך היא מזוהה עם יפאן. חברה זו כבר הספיקה לרכוש אחזקות במקומות שונים בעולם ולהתרחב, כמו באוסטרליה ובניו זילנד, ואפילו כמה מבשלות בירה באירופה.

אז מהו הייחוד של הבירה שלה?

כדאי להבין מהי בירה מבושלת ומה חשיבות השמרים שבה. זהו המשקה העתיק בעולם שנולד כנראה בטעות מדגנים שנרטבו והחלו לתסוס. היום המרכיבים הנוספים שחשוב שיהיו בה הם שעורה, שמרים וכשות, ומים כמובן. בירה אסאהי היא בירה מסוג לאגר, בירה שמיוצרת בשיטת התסיסה התחתית. בשיטה זזו השמרים שוקעים ומותססים מלמטה כדי שהנוזל העילי יישאר צלול ובהיר. זה מחייב בקרה ופיקוח על הטמפרטורה ובמקרה של אסאהי, מכיוון שהטעם שלה יבש מאוד זה מחייב שהשמרים יעשו את כל תהליך איכול הסוכרים. התוצאה שמתקבלת בהתססת לאגר היא באמת בירה מאוד חדה ומובחנת בטעם שלה וזה מה שעושה את אסאהי למבוקשת ואהובה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *