שלח הודעה
פרטי התקשרות
יש לך שאלות כיצד אנו יכולים לעזור לחברה שלך? שלח לנו דוא"ל ואנחנו ניצור קשר תוך זמן קצר.
יין לבן הוא מסוג הדברים שתמיד באים בטוב, תמיד משתלבים בחן ובעדינות עם כל מאכל ובכל שעה. היינות הלבנים הם כבר מזמן לא נחלתם של נשים בלבד, אם כי כיום גם גברים לוגמים אותם בהנאה, עם הארוחה או בלעדיה. מיין שבלי ועד גוורצטרמינר – רשימת היינות הלבנים שכדאי לכם לנסות
חורף, קיץ, סתיו, אביב… זה לא כל כך משנה – כל עוד מדובר על מדינת ישראל, יין לבן תמיד בא טוב. הוא קליל, הוא נעים, הוא מתאים לאירוח או לערב זוגי מול הטלוויזיה, הוא מתאים בשישי בצהריים, או בבראנצ' של שבת, הוא משתלב נהדר עם סוגי מזונות שונים והוא מושלם עם האקלים המקומי, גם בחורף הקליל שלנו.
הוא הולך נהדר עם דגים, עם גבינות, עם תבשילי עוף ובשר, עם פירות ועם ארוחות טפאסים מגוונות, בהן מוגשים סוגים שונים של מטבלים ותבשילים מתובלים בקעריות.
מה שבעבר היה נחשב לגרסא הפחות מוצלחת של היין, והחוויר לצד אחיו האדומים, היום כבר זוכה לעדנה, ותמיד מוצע במסעדות וברים כחלופה שווה ליין אדום.
יין לבן נע במנעדים שונים של מתיקות, יש שיעדיפו את המתיקות הנוכחת של זני הגוורצטרמינר למשל, ויש שיבחרו במתיקות המעודנת של שרדונה.
כמו כן, כבר מזמן הסתיים העידן בו יין לבן היה מזוהה כשמפנייה או יין קינוח בלבד, והיום זנים כמו ריזלינג, סוביניון בלאן, שרדונה ועוד, כבר תופסים מקום של כבוד על השולחן.
היינות הלבנים מיוצרים בדרך כלל ענבים ירוקים או צהובים, ומקבלים טיפול מוקפד לא פחות מזנים האדומים, על מנת ליצור את הטעמים העדינים האופייניים להם. אם בעבר נהוג היה להגיש יין לבן לצד מאכלים ספציפיים ומעודנים בטעמם כמו דגים, הרי שהיום הם כבר משתלבים היינות הלבנים השונים עם קשת רחבה יותר של מאכלים, בעלי טעם מורכב יותר.
ההפרדה המגדרית של חיבה למשקאות אלכוהוליים שונים כבר פאסה מן העולם מזמן. נשים שותות בירות, וויסקי ושאר משקאות שהיו נחשבים לנחלתם הבלעדית של גברים, וגברים לוגמים בהנאה גם יינות לבנים וקוקטיילים צבעוניים. אולי בגלל שיין לבן נחשב עדין יותר, הוא היה בעבר מזוהה עם נשים, אבל היום כשיש זנים וטעמים מורכבים גם בתחום הלבן – אין ספק שגם גברים בעניין.
הנה 6 סוגים שונים של יינות לבנים מצוינים. את כולם תוכלו להשיג כאן, במשלוח עד הבית.
יין לבן שבלי הוא אולי הזן המזוהה ביותר עם אנינות טעם בין היינות הלבנים, ונחשב לשם דבר. האיכות והטעם של יינות השרדונה המיוצרים באזור שבלי, הפכו למותג בפני עצמם, ולעיתים אנשים אף טועים לחשוב ששבלי הוא שם זן הענבים ולא אזור הגידול שלהם. השרדונה הזה, שאופן הגידול שלו הוא ייחודי לאזור שבלי, הוא כה מבוקש וייחודי, עד כדי כך שהוא מוגן בחוק הצרפתי שאינו מאפשר לקרוא בשם זה ליינות שלא יוצרו באזור, בדיוק כמו שמפניה. היזהרו מחיקויים. שרדונה שבלי מתאים במיוחד לליווי מאכלי ים, אך גם למאכלים אחרים הניחנים בעדינות טעמים.
חובבי היינות המתוקים בוודאי מכירים היטב את יינות הגוורצטרמינר. ואם כבר – אז הטוב ביותר. לה אלזסיאן גוורטרמינר הוא יין לבן חצי יבש כשר לפסח, שנחשב לפאר היצירה של חבל אלזס הצרפתי. יין מתקתק והרמוני, בעל איזון טעמים נפלא וארומות טרופיות נהדרות. מתאים כאפריטיף, לפתיחת הארוחה והתאבון, לצד נשנוש קל, ואפילו כיין קינוח לסיום הארוחה. יעבוד נהדר גם בפני עצמו.
השרדונה הזה מגיע דווקא מכרמים מובחרים בצפון איטליה (ונטו,טרנטינו,פריולי).מדובר ביין רב-גוני בעל טעמים פירותיים והרמוניים וארומות הדריות נפלאות. מצוין ליד גבינות קשות, קרקרים וממרחים. מגיע גם במחיר נגיש במיוחד. לארוז בסלסלת הפיקניק.
עוד סוג איטלקי קליל וכייפי שכדאי לנסות הוא למברטי פינו גריג’יו. מדובר ביין לבן פירותי ומעודן, בעל ארומות פרי הדר, פירות טרופיים מתקתקים וטעמי תפוח ירוק ובננה. היין העדין, שיתאים בכל שעה ביום וישתלב עם כל מזון שתשדכו לו, קיבל מעמד של איזור יין (DOC) כחותם לאיכותו.
לא רק שבלי. זן השרדונה האהוב שמגיע מבורגון הוא יין עם טעמים מורכבים ומעניינים, שהתיישן קלות על משקע השמרים. מדובר ביין לבן רענן, מינרלי ומלא חיים, ובעל פירותיות הדרית נהדרת, שטעמו ניחן בטעמים העדינים של חביות העץ בהם שהה. בדומה ליינות הגדולים והמוכרים שהגיעו מהכרמים של בורגון, גם היין הזה זוכה לתשומת לב מיוחדת בקרב חובבי היינות הלבנים.
מהדורה מוגבלת של יין ריזלינג יבש ואלגנטי מחבל פפאלץ (QBA) מסדרת הטרואר של רה קנדרמנס, המדגישה את הקשר בין הזן לסוג האדמה (אדמת לס).
המונח "טרואר" שמקורו במילה "Terre" – "אדמה" בצרפתית, מתאר מכלול של תנאי סביבה לגידול חקלאי. מעבר לאדמה, הכוונה גם לאקלים בו גודלו הצמחים, שיפוע המדרונות, בעלי החיים והצמחים שבמרחב הגידול. הכוונה לתמצות כל השפעת הגיאוגרפיה על טעמו ואיכותו של המוצר הסופי. יין הריזלינג היבש מתאים לאלו שפחות אוהבים מתוק, ומתחברים יותר לטעמים מורכבים של אדמה ועץ.