ליקרים יפניים, מגזין YD1986

שרי הרינג ופינה קולדה – משקאות שעשו קאמבק והם כאן להישאר

כשמדובר במשקאות אלכוהוליים מתקתקים וטעימים, יש כמה כאלו שבעצם מעולם לא עזבו אותנו, והם עדיין חיים ובועטים. בולטים ביניהם הם ליקר הדובדבנים וקוקטייל הפינה קולדה. כמה הצעות הגשה לקוקטיילים שקל להכין בבית ועוד יותר כיף לשתות

גבירותיי ורבותיי, ההיסטוריה חוזרת… כשמדובר במשקאות אלכוהוליים שהם קלאסיקה, אין סיבה שלא לחזור אליהם שוב ושוב ושוב. 

במיוחד כשמדובר במשקאות או קוקטיילים שהולכים לכיוון המתוק יותר, קשה שלא לחבב אותם ואין הרבה אנשים שיסרבו להם. הם גם ערבים לחיך וגם עולים לראש, מה עוד נבקש?

אם נולדתם בשנות השבעים או השמונים, אולי תזכרו בארון המשקאות של ההורים, ובמיוחד בבקבוקי הליקר האלמותיים ששכנו בו, ובמיוחד ליקר דובדבנים בבורדו עמוק, שלעתים נשלף בשמחות ובחגיגות, ובדרך כלל נמזג לכוסיות קטנות ונלגם בהנאה הגדולה.

אז ממש כמו שהאופנה של הסבנטיז והאייטיז כל פעם עושה קאמבק, כך גם בתחום הקולינריה. כשמדובר בקלאסיקות, הן למעשה תמיד באופנה ותמיד באות בטוב, וכך גם בתחום המשקאות. ישנם משקאות וקוקטיילים שהתחלנו לראות יותר לאחרונה, ומסתמן שהם לא הולכים לשום מקום. 

ליקר שרי הרינג: מארון המשקאות של ההורים – לבר הביתי שלכם

אז מסתבר שבימים אלו הולך וגדל הביקוש לליקר הדובדבנים ההוא מהסעיף הקודם, שחלקנו זוכרים מארון המשקאות של ההורים, ולחלק הוא מזכיר את הבונבוניירות עם השוקולדים המרובעים המענגים, בתוכם היה דובדבן ששוחה בחלב אמו, הרי הוא ליקר דובדבנים עשיר טעם. אי אפשר לדבר על ליקר דובדבנים בלי לציין את הברנד המוביל התחום – שרי הרינג. אם אתם חזקים בתחום הקולינריה, השם הזה אולי נשמע לכם מוכר מדוכן הסנדוויצ’ים של שרי אנסקי בנמל תל אביב, ולא במקרה, היא אימצה את השם של מותג הליקרים הידוע והאהוב.

שרי הרינג הוא מותג מוביל של ליקר דובדבנים דני, תוצרת קופנהגן, שהחל את דרכו אי שם בשנת 1818 ומהר מאוד התחבב על כל מי שפקד את נמל העיר, כאשר מפעילי הספינות לקחו אותו איתם לטייל ברחבי העולם, וכך הוא הפך למשקה אהוב גם ביעדים אחרים ברחבי הגלובוס ושמו יצא למרחוק. מה שמייחד את ליקר הדובדבנים הזה הוא קודם כל החומרים הטבעיים והאיכותיים ביותר שהוא מיוצר מהם, וגם המתכון הסודי והייחודי, עליו הוא מתבסס כבר למעלה ממאתיים שנים. 

איך ניתן להגיש ולשתות ליקר דובדבנים?

אז אם גם עליכם קפצה רוח נוסטלגית וממש מתחשק לכם ללגום ליקר דובדבנים מתקתק, כדאי לדעת שכמובן, ככה כמו שהוא, הוא נהדר – או כמשקה אפריטיף או לסיום ארוחה טובה. בנוסף, הוא גם משתלב היטב עם מיקסרים שונים, לכדי קוקטיילים מעולים. הנה כמה הצעות הגשה טעימות במיוחד:

בלאד אנד סאנד (קוקטייל דם וחול)

מדובר בקוקטייל מפורסם, במיוחד בשל צבעיו העזים – אדום כמו דם, וצהוב כמו חול, וטעמו המתוק והעמוק.

כדי להכין אותו תצטרכו להצטייד ב-20 מ”ל ליקר דובדבנים שרי הרינג,20 מ”ל יין ורמוט אדום, 20 מ”ל וויסקי סקוטי ולסיום, 20 מ”ל מיץ תפוזים. ההכנה פשוטה למדי, כאשר יש חהכניס את כל המצרכים, יחד עם כמה קוביות קרח, לתוך שייקר ולנער היטב. לבסוף, יש למזוג את הנוזל (ללא הקרח) לתוך כוס גביע נאה (כמו כוס של קוסמופוליטן למשל) ולהגיש. 

קוקטייל סינגפור סלינג

עוד קוקטייל מפורסם המבוסס על שרי הרינג, הוא הסינגפור סלינג, שהורכב במלון בסינגפור לפני כמאה שנה, והפך לפופולרי מאוד ברחבי העולם.

כדי להכין אותו בבית תזדקקו ל-20 מ”ל שרי הרינג, 40 מ”ל ג’ין יבש, 5 מ”ל ליקר תפוזים (קוואנטרו), 80 מ”ל מיץ אננס, 30 מ”ל מיץ לימון טרי וזילוף של 10 מ”ל גרנדין, שיעניק לו עוד נגיעה של  צבע אדום עמוק. למתקדמים, ניתן להוסיף גם דש של אנגוסטורה ביטרס.

את כל אלו, יש לערבב יחס בשייקר עם הרבה קרח, מלאה שידלל מעט את טעמו העשיר והמתוק של הקוקטייל, ולמזוג לתוך כוס קוקטיילים גבוהה (היי-בול).

וויסקי סאוור עם הרינג

קוקטייל קלאסי שעולה מהר לראש, שכל מה שתצטרכו כדי להכין אותו זה: 40 מ”ל ליקר דובדבנים שרי הרינג, 40 מ”ל טקילה ו-10 מ”ל של מיץ ליים (כפית גדושה). את כל אלו יש להכניס לתוך שייקר עם הרבה קרח ולנער היטב. לבסוף, מזגו את הנוזל תוך סינון, אל כוס לואו בול עם כמה קוביות קרח בתוכה, והגישו.

קאמבק משלו – קוקטייל פינה קולדה

אם הקוקטייל הזה מזכיר לכם את האייטיז, כדאי שתדעו שהוא בעצם מעולם לא נעלם מהסביבה, ואם תגיעו לאחד הברים בעיר ותבקשו מהברמן שיכין לכם אחד כזה, אף אחד לא ירים גבה. אין זה מפתיע שהקוקטייל המתקתק והסמיך, המבוסס על רום, אננס וקוקוס, זכה לפופולריות גבוהה בישראל. הוא צונן, מתוק, מזכיר שייק פירות בטעמו ובמרקמו, מרענן ומסיבתי, ויושב בול על הקיץ המקומי. כמו כן, קל למדי להכין אותו בבית, והוא יהיה הכוכב של כל אירוע שתערכו בקיץ בבית, ובמיוחד במרפסת או בחצר. 

המרכיבים הדרושים:

30 מ”ל רום לבן
30 מ”ל חלב קוקוס
90 מ”ל מיץ אננס
כמות נדיבה של קרח

אופן ההכנה:

מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר חזק, עד שכל הקרח נטמע (תוכלו להבחין בכך שמפסיקים לשמוע את צליל קוביות הקרח המתרסקות), ואז מוזגים את הנוזל הסמיך לתוך כוס גבוהה ומהודרת, כמו כוס של מילקשייק, ומקשטים בדובדבן מסוכר. מגישים בהנאה גדולה, ולוגמים בהנאה גדולה עוד יותר. באמת שקשה לטעות עם הקוקטייל הזה.

פוסטים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *