מגזין YD1986, שמפניה

שמפניה ורודה או יין פרוסקו? המבעבעים הרשמיים של הקיץ

גם אתם סובלים מהחום הכבד שנחת עלינו ולא נראה שהוא עומד לעזוב אותנו בקרוב? אין נחמה מתאימה יותר מאשר דרינק קליל, מרענן, צונן ובעל בועות מעקצצות ונוצצות. יינות מבעבעים הם כבר מזמן לא נחלתן הבלעדית של נשים, והם תמיד באים בטוב. במיוחד בקיץ הישראלי הלוהט

אוגוסט הזה כבר לא משאיר מקום לספק – הקיץ כאן בשיא הכוח, מכה עם גלי חום כבדים, וללא רחם. ואם זה לא מספיק, האיום של סגר רביעי מרחף מעל ראשינו ומרחיק את החלום על חופשה בחו"ל, או על חופשה בכלל… 

נותר רק להתנחם עם משקה אלכוהולי קריר ומרענן, שקצת יצנן את הגוף אבל יחמם את הנפש, ואין מתאימים יותר לכך מאשר יינות מבעבעים. הם קלילים, מחליקים על הלשון, מעקצצים קלות, משתלבים היטב עם שלל מנות קיציות, משמחים ובאים בטוב באופן כללי.

יש ביינות מבעבעים, ובמיוחד בשמפניה, משהו חגיגי, שמח, מסיבתי ונוצץ במיוחד. בין אם זו פקיקת השעם הרועמת ובין אם הנצנוץ היוקרתי של הבועות בכוסית השקופה והדקיקה – עם שמפניות, יש לכם יום יום חג. גם אם סתם חזרתם הביתה אחרי יום קצת מבאס במשרד, פתיחה חגיגית של בקבוק כזה, שאגב, לא חייב להיות יקר מאוד – תשנה את התמונה.

עם אילו מאכלים הכי מתאים להגיש יין מבעבע?

היינות הלבנים המבעבעים, ובמיוחד השמפניות, ידועים כבעלי רמת חמיצות גבוהה יחסית, וזו הופכת אותם לאידיאלים כבני לוויה למאכלים מלוחים כמו דגים ופירות ים, אך גם כמאזנים את טעמם העז של מאכלים מורכבים עם טעמים כבדים יותר, כמו בשרים, גבינות שמנות עשירות בטעם ואפילו עופות.

הנה כמה המלצות למבעבעים שירעננו לכם את הקיץ:

למי שהתגעגע לשרה נתניהו (וגם למי שלא) – שמפניה ורודה

למה להסתפק בסתם יין מבעבע, כשאפשר ליהנות משמפניה ורודה, שהיא גם פוטוגנית, גם טעימה וגם יש בה איזו רומנטיקה שאין במשקאות אחרים?
שמפניה רוזה נחשבת ליוקרתית במיוחד, כאשר שיטת הייצור שלה דומה מאוד לזו של שמפניה מסורתית, אם כי בתוך הנוזל משרים קליפות של ענבים אדומים, ואלו מעניקים לה את הגוון הורדרד, ואת הארומות ובנות הטעם הייחודיות. שיטה נוספת, שנחשבה בעבר לזולה יותר ולמומלצת פחות, היא הוספת יין אדום למשקה במהלך הייצור. שיטה זו הופכת ליותר ויותר מקובלת, ואין בה בכדי לפגוע באיכות השמפניה הוורודה.

כך למעשה, אנחנו נהנים מכל המאפיינים והיתרונות הן של ענבי יין לבן והן של ענבי יין אדום, כאשר הם משולבים ביחד ליצירת משקה אחד אצילי ומענג. 

2 סוגים מומלצים של שמפניה ורודה – במחירים נגישים למדי

שמפניה קטייה ברוט רוזה פרימייר קרו

12.50%

שמפניית Brut Rosé Premier Cru, מיוצרת בשיטה של הוספת יין אדום לתמהיל. האיכות חסרת הפשרות של של ענבי פינו של מונטאן דה ריימס, באה לידי ביטוי במשקה הוורדרד הזה. השמפניה הזו עברה תהליך של יישון ותסיסה במשך יותר מארבע שנים במרתף.

היא מתאפיינת בארומות של פירות יער אדומים, ובעיקר דומדמנית, תווים של תות שדה, וניחוחות תפוז, משמש ואגוזים. על החיך, תוכלו לחוש בחריפות מעקצצת ונעימה. מומלץ ליהנות מהשמפניה בתוך שנתיים, ולהגיש בטמפרטורה של בין 8-10°C.

מחיר בקבוק 750 מ”ל – 329 שקלים
להזמנות הקליקו כאן

שמפניה קטייה קלוס דה מוליין ברוט רוזה פרימייר קרו

| 12.50%

השמפניה העשירה והרעננה Clos du Moulin, מתאפיינת לא רק בגוון ייחודי של ורוד זוהר ובוהק,  בבועות זעירות, אלא שהיא גם  פירותית ומרעננת, ומתאפיינת בארומות של פטל, קליפות תפוז, ואפילו נגיעות של פלפלים חריפים. על החיך תוכלו לחוש היטב תווים רבי עוצמה של פטל אדום, והמשך גם תווי תבלינים, תפוז מריר וטבק . היא מתאימה להגשה לצד שלל מאכלים מורכבים, וגם כיין קינוח, לצד קינוחי פירות קרמיים. מומלץ להגיש בטמפרטורה שבין 10-12°C. 

מחיר בקבוק 750 מ”ל: 729 שקלים

לפרטים נוספות והזמנות הקליקו כאן

יין פרוסקו – האיטלקי הכי מתאים לקיץ הישראלי

יין פרוסקו, בדומה ליינות ומשקאות אלכוהוליים רבים אחרים, נקרא על שם האזור בו הוא מיוצר – הכפר פרוסקו המתפרס על פני שטח עצום באיטליה. היין, המיוצר מענבי פרוסקו, מוכר ביותר כיין מבעבע, אם כי גם גרסה "שקטה" שלו מוצעת למכירה, אך זו פחות שכיחה.

בניגוד לשמפניה, בשיטת הייצור של יין פרוסקו, הנוזל עובר התססה בתוך מיכל פלדת אל-חלד, ולא בתוך הבקבוק, מה שמאפשר לקצר את משך הייצור שלו ולהציע אותו למכירה במחירים נגישים יותר. למרות זאת, ישנם יקבים בהם משתמשים בשיטה המסורתית ומתסיסים את היין התססה משנית בתוך בקבוקים.

מדובר ביין קליל, חמצמץ ולא מתוק במיוחד, ולכן הוא מתאים במיוחד כמשקה מרענן בקיץ הישראלי הלוהט. 

את היין האיטלקי האהוב ניתן להגיש כמו שהוא, מצונן היטב, בכוסית שמפניה גבוהה ונאה, אך הוא משתלב נהדר גם בשלל קוקטיילים קיציים כמו אפרול שפריץ, שלצורך הכנתו תצטרכו לערבב אפרול עם יין פרוסקו וסודה. ניתן גם להכין קוקטייל הרינג שפריץ מתקתק, כאשר מערבבים ליקר דובדבנים שרי הרינג עם יין פרוסקו וסודה.

המלצת הבית – מאסקיו פרוסקו אקסטרא ברוט

פרוסקו אקסטרא ברוט מיוצר בעיקר מענבי גלרה, והוא התוצר המתקבל ישירות מהתירוש, לאחר שעבר תהליך של דחיסה יחד עם שמרים, במשך חודש, בטמפרטורה של 12-15 מעלות צלזיוס. על מנת להבטיח את רמת הסוכר הנכונה, עוצרים את הדחיסה באמצעות הורדת הטמפרטורה.

מדובר ביין מרענן, המתאפיין בבועות מלאות ונעימות, טעמי פירות מעודנים וארומות של פריחה מתוקה.

מחיר בקבוק 750/6: 44 שקלים

לפרטים נוספים ולהזמנות הקליקו כאן 

פוסטים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *