שלח הודעה
פרטי התקשרות
יש לך שאלות כיצד אנו יכולים לעזור לחברה שלך? שלח לנו דוא"ל ואנחנו ניצור קשר תוך זמן קצר.
החג הלבן, הכפרי והנוסטלגי, שבמקור נועד לחגוג את ביכורי החקלאות המקומית, לרבות פירות וירקות, אך עבר הסבה לחג החלב – כבר כאן עוד רגע. מה הופך את השילוב של גבינות עם יינות אדומים לכה מוצלח, ואילו סוגי גבינות יתאימו עם אילו סוגי יינות אדומים? מדריך מקוצר לאניני הטעם
"ים השיבולים שמסביב…" החג הישראלי, הכפרי, השורשי והנוסטלגי מכולם מגיע שוב בשבוע הבא, ועל אף שבמקור זהו היה אמור להיות חג הביכורים של כל תוצרת החקלאות המקומית, לרבות פירות וירקות, איכשהו התלבשו עליו מוצרי החלב וקיבלו בעלות אקסקלוסיבית עליו. השמועה אומרת שזו היתה מזימה של חברת תנובה, שזיהתה את ההזדמנות ותפסה בעלות על החג האהוב, שכבר שנים הופך לחלקנו את הבטן, והשאר דווקא נהנים…
מגשי גבינות, קישים, ירקות, לחמים, מאפים, פירות וכמובן, המלכה הבלתי מעורערת של החג הזה, שהוא אחד משלושת הרגלים המהוללים של מדינת היהודים – עוגת הגבינה. כל אלו ימלאו את שולחנות החג, לרוב לצד יינות אדומים, שידועים כבני לוויה מצויינים עבור הגבינות הקשות, עזות הטעם והמליחות.
אגב, הצימוד הזה של יין אדום עם גבינות או בשר בקר, לא נוצר במקרה, ויש בו גם הצדקה בריאותית. גבינות שמנות ובשר אדום לרוב מכילים כמות גבוהה של כולסטרול ושל רדיקלים חופשיים, ואילו נוגדי החמצון המצויים בקליפות הענבים האדומים, שיין אדום מכיל ריכוז גבוה במיוחד שלהם, מאזנים את רמת הכולסטרול בדם ונלחמים ברדיקלים החופשיים. אז בפעם הבאה שאתם מתלבטים אם להתפנק עם איזו כוס יין לצד הארוחה, תזכרו שאתם למעשה גם עושים משהו טוב עבור הבריאות שלכם. כמובן, כל זה בהנחה שאתם שומרים על מידתיות ומינונים סבירים, ואינכם מגזימים עם כמות היין שאתם צורכים. כוס או שתיים ביום זה מצוין.
ולעניין לשמו התכנסנו באמת – הטעם. הסיבה להצלחת השילוב הזה של יין אדום עם גבינות טמונה בטאנינים שמכיל היין האדום, שעוברים שינויים במהלך תקופת היישון של היין, מתרככים ומעניקים לו טעמים מורכבים וארומות מיוחדות. הגבינות העשירות והשמנות למעשה מנטרלות את טעמי הטאנינים המחוספסים והבלתי רצויים שהיין עלול להכיל, באמצעות רמות שומן וחלבון גבוהות. מהצד השני, היין מנטרל את השמנוניות שבגבינה (וגם בבשר שמן) וכך השניים מחמיאים זה לזה, מבליטים את היתרונות זה של זה ומטשטשים את החסרונות, ויוצרים יחד יחד טעם הרמוני ומעודן.
ישנם אינספור סוגים של גבינות – קשות, רכות, עזות טעם, מעודנות, שמנות, גבינות מחלב עזים, גבינות כבשים,גבינות עם עובש, גבינות עשויות חלב בקר וכו', כמעט כמו כמות סוגי היין שתוכלו למצוא. קודם כל, ויסלחו לנו אניני הטעם ומביני העניין, זהו עניין של טעם והעדפה אישית, ובסופו של יום רק אתם יודעים מה טעים לכם ואילו שילובים עובדים עבורכם, אך בכל זאת ישנם כמה כללי אצבע שקל להבין ולזכור, לגבי איזה יין מתאים לצד איזו גבינה.
בגדול, הגבינות שעברו יישון, מתאפיינות בדרך כלל בטעמים עזים ומורכבים יותר מאשר אלו הרכות, הטריות והמעודנות. באותו אופן ניתן לחלק גם את היינות האדומים – ישנם היינות הקלילים והפירותיים יותר, בעלי טעם עדין, ויש את היינות עם הטעם המורכב יותר, שעשוי להיות מחוספס או עפיץ על הלשון והחיך.
סוד השילוב המוצלח בין יין אדום וגבינה הוא באיזון הטעמים. אנחנו מעוניינים לשלב בין טעמים שלא יתחרו זה עם זה, או ישתלטו אחד על השני. לכן, אם בחרנו גבינה קשה, למשל גבינת רוקפור כחולה ועזת טעם, מוטב לצוות לה יין אדום עם נוכחות ברורה, שטעמו לא ייעלם ו"ייבלע" לצד הגבינה. גם ההיפך הוא נכון כמובן. לדוגמא, אם בחרנו בגבינה נייטרלית כמו מוצרלה או גבינה צעירה אחרת, נתאים לה יין עדין ופירותי. במקרה שנבחר ביין עוצמתי יותר, לגימה אחת תשתלט לנו על הפה ולא נחוש אף טעם של הגבינה.
לסיכום, אם נתמצת את כללי האצבע המנחים באופן גס – גבינות מעודנות ילכו עם יינות פירותיים, גבינות בשלות או מיושנות יתאימו ליינות אדומים "כבדים", ואילו גבינות כחולות וגבינות עזים לרוב דווקא ילכו טוב יותר עם יינות לבנים.
אז איזה יין אדום מומלץ להצטייד בו לקראת החג הלבן הקרוב? הנה רשימה של כמה הצעות, שאת כולן תוכלו להשיג כאן:
יין אדום יבש, צרפתי קלאסי, שיתאים במיוחד עם גבינות עזות טעם. בעל ארומות פלפל שחור ותבלין, טעמים נעימים ומאוזנים.
750 מ”ל | מחיר – 55 שקלים
יין איטלקי אדום יבש, עז צבע אך בעל טעם מעודן ופירותי, ניחוחות בולטים של דובדבנים, דומדמניות שחורות ופטל עם תמציות ירקות. יין מרענן וקליל, יתאים עם גבינות טריות, רכות ומעודנות.
1/6 בקבוק במחיר 33 שקלים
יין אדום יבש שהגיע אלינו מספרד, בעל טעמים עזים אך נעימים ורכים, בעל ניחוחות קינמון, מרווה ופירות אדומים– המודגשים על ידי מינרלים האופייניים לאזור ריוחה. העומק והבשלות שעוטפים את החיך, הופכים את היין הזה לאידאלי כבן לווייה לגבינות מיושנות ועזות, אך גם לאלו המעודנות, מאחר והוא "חלק" והטאנינים שבו התרככו היטב.
750/6 מ"ל / מחיר 60 שקלים
יין איטלקי שיתאים במיוחד עם גבינות צעירות, טריות ומעודנות, ששייך לז’אנר ה”סופר-טוסקן”. עשוי מבלנד של ענבי סנג’ובזה, מרלו וקברנה, והוא מתאפיין בפירותיות אלגנטית.
750/6/ מחיר: 42 שקלים