ליקרים יפניים, מגזין YD1986

ליקר דובדבנים שרי הרינג – סיפורו של המותג המוערך בעולם

ליקר הדובדבנים הנורדי “שרי הרינג” שהחל את דרכו בקופנהגן של לפני יותר ממאתיים שנים, עשה לעצמו שם ברחבי העולם, ולא בכדי. מדובר במשקה משובח במיוחד, העשוי מחומרים טבעיים בלבד. איך הכי מומלץ לשתות אותו?

הרינג הוא ליקר דובדבנים איכותי במיוחד, עשוי חומרים טבעיים ומתאפיין בטעם עשיר וייחודי. בין שתגישו אותו כפי שהוא, ובין שהוא יהווה בסיס לקוקטיילים מוכרים (אבל עם טוויסט), מדובר בליקר הטוב ביותר מסוגו, וההמלצה שלנו היא לא להתפשר על פחות.

מאז 1818, ליקר הדובדבנים של הרינג נודד ברחבי העולם. הרינג היה הראשון להרים את הכפפה, כאשר מפעליו החלו בייצור ליקר הדובדבנים הראשון בעולם. המוצר הסקנדינבי, האייקוני והאותנטי הזה מקופנהגן, הוא פינוק אמיתי שלא דומה לשום דבר אחר. הייחודיות של המשקה הזה היא קודם כל בכך שכל מרכיביו טבעיים. השימוש בדובדבנים אמיתיים ובוטניים, תורם ליצירת טעמו העשיר והעמוק. מעורבב קלות כפי שהוא, או כבסיס לקוקטיילים, הרינג הוא אותו מרכיב מיוחד, מרגש, מקורי ומשובח, שעושה את המשקה ומספר סיפור. ליקר דובדבנים תוצרת הרינג, מיוצר על פי המתכון המשפחתי הישן, והמשקה הזה עוסק במורשת, במלאכה, בטעם ואיכות, באופן מתוחכם, על זמני ומקורי.

1818 המשקה שנדד בכל רחבי העולם מאז 

המפעל של הרינג הוקם בשנת 1818 על ידי פיטר פ. הרינג, איש עסקים צעיר שסחר בסחורות קולוניאליות בנמל קופנהגן. היזם הצעיר מצא פוטנציאל במתכון ליקר הדובדבנים הישן, שקיבל מאשתו של הבוס לשעבר. עם הזמן, ליקר דובדבנים שרי הרינג, הפך למרכיב בסיסי בספינות המטען שיצאו לנמלים בכל רחבי העולם. מכלכותה ועד מדרס, משנחאי לג’קרטה – הרינג זכה לפופולריות בכל רחבי העולם במהירות.

ליקר הדובדנים הראשון מסוגו והמוערך ביותר בעולם

עם למעלה ממאתיים שנות היסטוריה ומסורת, הרינג הוא לא רק ליקר הדובדבנים הראשון בעולם, אלא שהוא גם המוערך ביותר. רק בשנים האחרונות, בשנת 2019, זכה המשקה בגביע המקום הראשון בתחרות “אתגר הרוחות” הבינלאומית המהווה את ההוקרה הגבוהה ביותר שיכול מותג לקבל מה- ISC. לא סתם, תמצאו את המשקה המתקתק הזה, עם הטעם הייחודי, בברים הטובים ביותר בכל רחבי העולם. כמו כן, הוא גם מרכיב מרכזי בקוקטיילים אגדיים שהם קלאסיקה של ממש.

רק הטוב ביותר – אל תסתפקו בפחות

דובדבנים וצמחים אמיתיים בלבד, משמשים ליצירת הטעם העשיר של ליקר הרינג, כאשר הוא מכיל רק את החומרים הטבעיים המשובחים ביותר. ליקר הדובדנים של הרינג עדיין מיוצר בדיוק לפי המתכון המשפחתי הישן המקורי. המשקה הזה יהיה שם בשבילכם,  בדיוק עבור אותם הרגעים בהם אתם באמת רוצים לפנק את עצמכם במשקה מובחר ובעל טעם מלא ועשיר, עשוי מרכיבים מיוחדים ונמהל בדייקנות ובקפדנות.  אפשר להנות מהליקר של הרינג כמשקה אפריטיף בטעם עשיר ומעורר תיאבון,  או כקינוח מתוק וטעים בסוף הארוחה. 

איך להכין קוקטיילים מרהיבים עם ליקר הדובדבנים של הרינג?

ליקר הדובדבנים של הרינג מתאים כבסיס לשלל קוקטיילים משובחים. החל מקוקטיילים על הסקאלה של החמצמצים יותר, המשלבים היטב בין המתיקות החמצמצה של הדובדבן ובין חמצמצות לימונית, ועד אלו המרעננים, המבוססים על יין פרוסקו יבש וסודה, או מתוקים לחלוטין כמו ליקר שרי הרינג מעורבב עם קולה, הקורץ לעבר ה”צ’רי קולה” האמריקאית הפופולרית. הטעם הורסטילי של הפרי האדום עמוק הזה, מאפשר לכם לבחור כיצד לשלב אותו בקוקטיילים, בהתאם להעדפות האישיות שלכם. 

הנה כמה מתכונים שווים לקוקטיילים על בסיס ליקר הדובדבנים של הרינג:

הרינג עם קולה

מרכיבים:

¼ כוס ליקר שרי הרינג

½ כוס קולה

סחיטה של רבע לימון

הוראות הכנה:
ממלאים כוס בקוביות קרח, יוצקים את ליקר הדובדבנים מעל הקרח, ממלאים קולה, סוחטים מעל מיץ לימון טרי. נותנים ערבוב עדין ומוסיפים פלח לימון לקישוט.

הרינג אולד פאשן

מרכיבים:

מנה אחת (30 מ”ל) שרי הרינג

¼ כוס ויסקי שיפון

כפית סירופ סוכר (סוכר מבושל עם מים עד להמסה, ביחס של 1/1)

מעט משקה ביטר מוגז

הוראות הכנה:

מערבבים את כל החומרים בכוס ערבוב מתאימה, ויוצקים לכוס מלאה בקרח.

הרינג סודה

מרכיבים:

¼  כוס (30 מ”ל) שרי הרינג

½ כוס  (60 מ”ל) סודה

סחיטת מיץ לימון טרי

הוראות הכנה:

ממלאים כוס בקוביות קרח, יוצקים את ליקר הדובדנים של הרינג מעל הקרח, מוסיפים סודה ומסיימים בסחיטת מיץ הלימון הטרי. ערבוב עדין ואתם שם.

הרינג סאוור

מרכיבים:
40 מ”ל ליקר דובדבנים שרי הרינג

40 מ”ל טקילה

כפית גדושה מיץ ליים

הוראות הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים לשייקר ובו קוביות קרח, מנערים היטב ולבסוף ומסננים לכוס מלאה בקרח.

הרינג שפריץ

מרכיבים:

40 מ”ל ליקר דובדבנים הרינג

80 מ”ל יין פרוסקו יבש 

40 מ”ל סודה

הוראות הכנה:

ממלאים כוס בקוביות קרח, ובעדינות יוצקים את כל המרכיבים על הקרח. מערבבים בעדינות ומגישים.

הרינג סלינג

מרכיבים:

30 מ”ל ליקר דובדבנים שרי הרינג

30 מ”ל ג’ין יבש

20 מ”ל מיץ לימון טרי 

מעט סודה להשלמה

הוראות הכנה:

ממלאים כוס בקרח, יוצקים את כל המרכיבים על הקרח ומוסיפים סודה עד מילוי הכוס. מערבבים בעדינות ומגישים.

בלאד אנד סאנד (קוקטייל דם וחול)

מרכיבים:

20 מ”ל ליקר דובדבנים של הרינג

20 מ”ל וויסקי סקוטי 

20 מ”ל יין ורמוט אדום 

20 מ”ל מיץ תפוזים טרי

הוראות הכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לשייקר ובו כמה קוביות קרח, מנערים היטב

 מוזגים תוך כדי סינון, לתוך כוס קוקטיילים בצורת גביע, כמו כוס מרגריטה.

פוסטים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *