שלח הודעה
פרטי התקשרות
יש לך שאלות כיצד אנו יכולים לעזור לחברה שלך? שלח לנו דוא"ל ואנחנו ניצור קשר תוך זמן קצר.
זוכרים את ארון המשקאות האפל של ההורים מהאייטיז, שתמיד ריחף בו ניחוח של עץ מעורבב עם אדי אלכוהול מתקתקים? בין המשקאות שתמיד שכנו שם, כמעט תמיד היו כמה סוגים של ליקר ואיזה ברנדי טוב, לאירועים מיוחדים. עכשיו הם עושים קאמבק
כל מי שנולד עד שנות השמונים, כולל, בוודאי זוכר את ארון המשקאות של ההורים, שבדרך כלל היה ממוקם כחלק ממזנון עץ ארוך, עם ארומה של עץ ישן מעורבבת עם אדי אלכוהול מתקתקים.
בארון הזה בדרך כלל היו כמה בקבוקים של ליקרים, שעד לפני כמה שנים, איך לומר, לא היו הדבר הכי סטייל לבקש מהברמן שימזוג לך, אבל בשנים האחרונות הרוח נושבת שוב לכיוון הזה. אחת המגמות שהחזירה עטרה ליושנה, למשל כשמדובר בליקר דובדבנים, היא חזרתם של הקוקטיילים המתוקים לאופנה. ליקרים כמו שרי הרינג, משמשים לא פעם כבסיס לקוקטיילים מתקתקים ועזי טעם, ואיזה כיף שהם שוב באופנה.
לצד ליקר הדובדבנים, בדרך כלל היו ליקרים נוספים כמו ליקר קפה, שלכל מי שאוהב קפה, קשה לסרב לכוסית כזו, שיכולה בכיף להחליף קינוח אחרי ארוחה דשנה.
בנוסף, לרוב היו מנמנמים בארון הזה גם לפחות סוג אחד של ברנדי, ואם ההורים שלכם נמנו בין מביני העניין, אז הוא היה קוניאק משובח. הבקבוק הענברי הזה בדרך כל היה יוצא מהארון כשהיו מגיעים אורחים חשובים או חברים טובים, והנוזל החזק והמתקתק שבתוכו היה מחמם לכולם את הלב והגוף.
אז למי שנתקף בפרץ נוסטלגיה, ופתאום בא לו להניח את ידו על אחד מהבקבוקים של אבא ואמא, וללגום איזו כוסית קטנה לזכר הימים ההם, בהם היה ילד וארון המשקאות הזה היה מחוץ לתחום – הכנו רשימה של כמה סוגי משקאות מומלצים, בהשראת הבר הביתי של שנות השמונים. את כולם תוכלו למצוא כאן.
אז ליקר הדובדבנים המהולל שרי הרינג, שיש סביבו מורשת דנית שלמה, עושה קאמבק היסטרי, וכן, אל דאגה, זה באמת לגיטימי לשתות אותו גם כפי שהוא ובטח ובטח בתור בסיס לקוקטייל כמו בלאד אנד סאנד, שהוא ערבוב של הליקר יחד עם מיץ תפוזים, יין ורמוט ווויסקי. עוד קוקטייל פופולרי המבוסס על ליקר הדובדבנים (שכאמור, טעים בטירוף גם כמו שהוא), הוא הקוקטייל האקזוטי סינגפור סלינג, בתוכו מערבבים מיץ אננס וגרנדין, יחד עם הליקר האדום. שרי הרינג לא סתם הפך למותג המוביל ולשם שני לליקר דובדבנים, שכן הוא מיוצר בקופנהגן, מחומרים טבעיים בלבד ותחת בקרת איכות גבוהה במיוחד.
ליקר קפה הוא סוג של ליקר שמככב בלא מעט מתכונים, הן של קינוחים והן של קוקטיילים קרמים בסגנון האייטיז והניינטיז, ובמיוחד קוקטייל הווייט ראשן שכיכב כדרינק האהוב על גיבור הסרט "ביג ליבובסקי". אז שוב נחזור ונאמר, בחיינו, זה לגיטימי להרים כוסית של ליקר קפה, ככה כמו שההורים שלכם היו עושים באירועים מיוחדים, אבל אם בא לכם להרכיב ווייט ראשן בבית, כל מה שתצטרכו זה – ליקר קפה, וודקה ושמנת מתוקה. הערבוב של שלושת אלו לא רק יוצר משקה חלקלק, קרמי וטעים בטירוף, אלא גם גם כזה שעולה טוב לראש, ומוציא אתכם בוייב של ה"דוד" מהסרט ההוא. נסו לא תצטערו.
עוד אחד מהבקבוקים שלנצח יככבו בארון המשקאות העתיק של אבא ואמא, הוא הברנדי. מדובר במשקה "כבד" יותר מאחיו הליקרים, מתוק פחות ובעל אחוזי אלכוהול גבוהים יותר, שלרוב נעים סביב ה- 40%-45% וי שהוא מאמיר אפילו ל-60%.
משקה הברנדי הוא למעשה יין לבן שעבר זיקוק, וכך אחוזי האלכוהול שבו האמירו לשחקים. לפי המיתוס הפופולרי, הוא נוצר על ידי ספן הולנדי שניסה לעשות קופה באמצעות זיקוק יין לבן ואז דילול במים, ולמכור את התוצר במסעותיו ברחבי העולם. הזיקוק העניק למשקה את טעמו המעט שרוף, ומכן נולד השם "ברנדווין", שפירושו בהולנדית הוא יין שרוף. הסיבה לצבעו הקרמלי הענברי של הברנדי, היא שהוא עובר יישון של שנים בתוך חביות עץ, מה שגם מעניק לו את טעמו המיוחד כמובן.
במרוצת השנים החלו לייצר ברנדי לא רק מענבים,אלא גם מפירות אחרים כמו דובדבנים, תפוחים, שזיפים ועוד.
כידוע, ככל שמשקה הברנדי הוא ישן יותר, כך הוא נחשב למשובח, איכותי ומומלץ יותר. אם כי חשוב להבין כי במקרה של ברנדי, תהליך ההתיישנות הרצוי מתרחש אך ורק בחביות היישון, ונפסק מרגע הביקבוק. בדרך כלל בקבוקי ברנדי מגיעים עם סימון המתייחס לגילם, כלומר למשך השנים בו שהה המשקה בחבית, והמחיר בהתאם. ככל שהמשקה עבר יישון ארוך יותר, סביר להניח שגם יהיה יקר יותר.
הברנדי המפורסם המיוצר בחבל ארמניאק שבצרפת, הפך לשם דבר בתחום, ושמו הולך לפניו כבר מאות שנים. עם זאת, על אף שייצורו החל כמאתיים שנים לפני ייצור הקוניאק, המיוצר בחבל קוניאק הצרפתי – האח הצעיר הפך לפופולרי ולמוכר יותר, וחבל.
700/6
מחיר: 438 שקלים
לסיכום, ככל שאנחנו מתבגרים, אנחנו מבינים שאולי ההורים שלנו בכל זאת ידעו מה הם עושים, בזמן שאנחנו היינו טינאייג'רס והם נדמו לנו כמבוגרים טרחניים וחסרי טעם והבנה. לא סתם, אופנות הולכות וחוזרות, וגם בשיטוט מהיר בארון הבגדים שלהם, ייתכן ותמצאו פריטים שרלוונטיים להיום. אז אם גם בכם נכנס פרץ של נוסטלגיה, הרימו כוסית של ליקר או ברנדי טוב, ותחגגו.