ליקרים יפניים, מגזין YD1986

ליקרים יפניים המדריך המלא

הליקרים היפניים זוכים לכבוד מיוחד על מדפי המשקאות החריפים בעולם כולו. חברת ONLINEYD עוסקת בענף האלכוהול מעל 40 שנה ומציגה קולקציית מותגים עשירה במיוחד. בין היתר תוכלו למצוא את המדף העשיר של הליקרים היפניים. הכירו.

ליקר הוא משקה אלוכוהולי ממותק. הליקרים מבוססים על תזקיקים  שמתובלים וצבועים עד שמתקבל המשקה בטעם הרצוי כמו גם בצבע הרצוי.

התיבול וההמתקה של התזקיקים נעשה או על ידי תבלינים או על ידי פירות ובמקרים אחרים עם תמציות מאכל, צמחים או עשבים כאשר אלו מעניקים למשקה את הצבע הרצוי. לעיתים מוסיפים גם צבעי מאכל למשקאות הללו.

השיטות של תיבול והמתקת הליקר הן –

  1. השרייה –חומרי הטעם שורים בתוך האלכוהול הקר למשך ימים, שבועות ולעיתים חודשים ואפילו שנים.
  2. הזרקה – חומרי הטעם מוזרקים אל האלכוהול כאשר הוא מחומם לטמפרטורה של 40 עד 60 מעלות.
  3. זיקוק – חומרי הטעם מוספים אל הליקר בתהליך זיקוק לצורך יצירת תזקיקים הטעמים הרצויים.
  4. יישון – יש ליקרים שונים אשר עוברים תהליך של יישון לפני שמבקבקים אותם.

נכיר את הליקרים היפניים

הליקרים היפניים מוכרים בקרב חובבי הליקר. מדובר בליקרים משובחים הנעשים בייצור ייחודי המוביל לתוצאות משובחות במיוחד. אנחנו כאן על מנת ללמוד מעט על אודות הליקרים היפניים.

צ’ויה יין מבעבע על בסיס פרי האומה

צ’ויה זה למעשה סוג של שיכר כאשר במהלך ההכנה שלו מערבבים את פרי האומה שזה השזיף היפני, יחד עם שיכר הפירות. אל התערובת הזו מוסיפים סוכר וממשיכים את התהליך על ידי השרייה, סינון ואחרכך קירור וביקבוק. התרכובת המיוחדת הזו משחררת בתהליך יישון איטי את מרכיבי הטעם והריח. התוצאה היא תמהיל מיוחד אשר מאזן בין יין מבעבע לבין הניחוחות והטעמים הייחודיים של פרי האומה. מתקבל משקה עם טעם הדרים מודגש וניחוחות עדינים של אפרסק.

איך שותים את זה?

אפשר בהחלט לערבב את המשקה יחד עם משקאות אחרים אך אפשר גם להגיש אותו כאפרטיף קר.

צ’ויה ליקר אומה אורגני -צ’ויה ליקר אומה אורגני. זהו למעשה ליקר האומושו האורגני הראשון בעולם. הוא מתאפיין באיזון מעולה בין המתיקות והחמיצות הטבעית של הפירות כאשר מודגשים הטעמים של פרי האומה והשקדים. המשקה מתאים מאוד לשתייה נקייה עם קרח או עם סודה או אפילו עם מים חמים.

צ’ויה ליקר אומה מיושן–מדובר בבלנד של לפחות שלשה ליקרי אומשו אשר עברו תהליך של יישון של החל משנה בדומה לויסקי. הטעם של הליקר המיושן  שנה עד שנתיים הוא מאוזן אך פחות מתוק מהצ’ויה הקלאסית. הצ’יה ליקר אומה המיושן יותר מזה, כלומר בין שלוש שנים לחמש שנים הופך להיות מתוחכם יותר עם ארומות מיוחדות וטעמים שמזכירים את משקאות הברנדי האיכותיים.

צ’ויה ליקר תה ירוק

צ’ויה ליקר תה ירוק הינו משקה ייחודי אשר משלב תה ירוק עם ליקר אומשו שהם בעצם המסורות הגדולות של יפן. המשקה צ’ויה ליקר תה ירוק עשוי כמובן מתה ירוק והוא עם אחוזי אלכוהול מופחתים.

איך שותים את זה?

ההמלצה היא לשתות את הליקר כשהוא קר ונקי. אפשר להוסיף גם קוביות קרח.

גם כאן ישנן גרסאות מיושנות המשתבחות עם השנים החולפות כאשר הטעמים שלהם ברוב המקרים מתחדדים עוד יותר.

צ’ויה סאקה

צ’ויה סאקה– יין ואורז בשפה היפנית.  זהו אחד המשקאות המסורתיים של יפן. הוא מיוצר בהתאם למסורת הקיימת ביפן מזה אלף שנים. הסאקה עשויה מאורז והיא נעשית בתהליך של זיקוק האורז. והיא מכונה ”יין אורז”. לצורך כך נעשה שימוש באורז איכותי במיוחד שגדל במחוז נארההוא נעשה על פי מתכון יפני עתיק.

טעמו של המשקה חינני ואנין במיוחד והוא בעצם האלכוהול המסורתי של יפן המוכר לכולם.

סאקה צ’ויה הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח היפני ומהתרבות היפנית.

איך שותים את זה?

את הליקר הזה אפשר לשתות חם או קר. אמנם במקור אכן נהגו לשתות אותו חם, אך בקוקטיילים המערביים מוצאים לו גם שימוש כמשקה קר ומרענן. היין מתלווה היטב למאכלים יפניים כמו גם לסרטים יפניים והוא נחשב כמשקה מרענן במיוחד.

צ’ויה קלאסיק עם פרי שלם

זהו מוצר הדגל מבית צ’ויה שזהו הליקר היפני המסורתי עם פרי האומה. פרי האומה זהו כאמור שזיף יפני ייחודי שיש לו טעם מתקתק ומרקם פירותי נעים. הצ’ויה הזו מיוצרת למעשה על ידי תהליך מיוחד שדומה לבירה כאשר השיכר שנוצר בו הוא על ידי התססה של הסוכר הנמצא באופן טבעי בתוך הפרי, לאלכוהול. מלבד זאת מכיל המשקה שזיפים מיובשים אותם אפשר לאכול יחד עם השתייה או אפילו בנפרד כאשר השזיפים הללו ישמשו כמנת קינוח.

צ’ויה הוא המשקה המפורסם ביותר כשיכר של עולם היין היפני אשר מבוסס על פרי האומה. מדובר במשקה באיכות גבוהה ובכל העולם נותנים לו את הכבוד הראוי לו. למשקה ניחוח פרי וטעם עשיר במיוחד של שזיפים עם חומציות ומתיקות המאוזנים בצורה מושלמת. מדובר ביין שמבריא את הגוף ומרגיע את הראש.

איך שותים את זה?

אפשר ליהנות מהמשקה כמו שהוא, הוא מעולה גם כשהוא מקורר היטב ואפשר גם לערבב אותו עם משקאות יבשים על מנת לאזן אותו. ההמלצה שלנו היא לערבב אותו עם ג’ין וטוניק או עם מעט קווה טובה, יבשה עד כמה שהדבר אפשרי. הוא מתאים מאוד גם כקינוח כאשר אפשר ליהנות מהשזיפים השלמים המקבלים טעמים מיוחדים בתוך הליקר.

צ’ויה שיסו

ליקר אומשו ייחודי אשר מתובל בעלי שיסו ממשפחת המנטה. לצורך הכנת הליקר נוהגים להשרות את העלים בתוך הליקר וזה למעשה מעניק לליקר את הטעמים המיוחדים וגם את צבעו האדום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *