אניס, מגזין YD1986

יוון הולכת ומתרחקת? 3 סוגי אניס שיטיסו אתכם ישר לחופי הים התיכון

כמה שמתחשק לטוס לחופי יוון, עם המים הכחולים כחולים, המאזטים הטעימים, וכמובן – האלכוהול הצונן, שמצליח לקרר את הגוף ולחמם את הלב בו זמנית. משקאות האניס שיהוו נחמה

“הקולות של פיראוס, מזכירים את חיפה…” כנראה שהשנה באמת נצטרך להסתפק בחיפה ורק לדמיין שאנחנו רובצים על כיסא נוח באחד מאיי יוון, לצד המים בכחול עז, החול הנקי והשמש המלטפת. המוני ישראלים נוהגים לטוס ליוון וקפריסין מדי קיץ, ולהתפנק עם הקולינריה הים תיכונית, האלכוהול הקריר, ובמיוחד משקאות אניס למיניהם, שקט, פינוקים ושלוות עולמים שבואו נודה, די קשה להשיג כאן בארץ.

נדמה שהבריזה מהים תמיד מלטפת את הפנים שם (גם אין שם לחות כמו פה, שזה בטוח עוזר), והוייב הוא של חופשה אמיתית, בלי צרות וטרדות, רק הנאות החיים הפשוטות של אוכל טרי – ירקות, דגים, גבינות, זיתים והרבה שמן זית, ואלכוהול מלטף עם ארומה קרירה.

עם זאת, בהתאם לבשורות האחרונות שהגיעו, יוון מסומנת כ”אדומה” מבחינת מצב התחלואה בה בימים אלו, מה שאומר שלא רק שכל מי שיטוס לשם יהיה חיים בבידוד עם חזרתו לארץ, אלא גם שטיסות רבות עלולות להתבטל בעקבות הפסיקה החדשה לגבי מדינה זו.

להתנחם עם משקאות אניס

אחד הדברים שחופי הים התיכון מתאפיין בהם הוא משקאות אניס שונים הנמזגים שם ללא הרף, ועושים קריר בפה וחם בלב. במדינות רבות משקה האניס הוא חלק בלתי נפרד מתרבות ומסורת ארוכת שנים. ביין הכי נפוץ האוזו, באזורים הים תיכוניים של דרום צרפת, תמצאו את הפאסטיס, בטורקיה סביר להיתקל במשקה האניסי ראקי, באיטליה יותר נפוץ הסמבוקה ואילו אצלנו במזרח התיכון – הערק כמובן.

משקאות האניס בדרך כלל מכילים אחוז מכובד של אלכוהול, שנע בין 40%-80%, ותהליך הייצור של המשקאות השונים, לרוב עושים שימוש בפירות צמח האניס, הנפוץ במדינות אגן הים התיכון, לרבות במצרים, סוריה, טורקיה וישראל, כאשר מאדים אותם עד אשר ניגר מהם השמן הארומטי שיעניק למשקה את טעמו הייחודי. במקרים אחרים, ובמיוחד כשרוצים לחסוך בכסף, או שאין בנמצא פרי אניס אמיתי, תהליך הייצור של האניס יכלול התססה של ענבים, תוך השריית כוכבי אניס בנוזל.

במקומות רבים בעולם, נהוג להגיש את המשקה בדילול עם מים ו/או קרח, מה שגורם לו לשנות את צבעו ולהפוך משקוף לעכור. מרבית המשקאות הללו יהפכו ללבנים במגע עם מים, ואילו הפאסטיס יהפוך לצהבהב.

משקאות אניס מומלצים

פאסטיס

משקה הפאסטיס, כאמור, פופולרי מאוד בדרום צרפת, ומזוהה במיוחד עם עיר החוף מרסיי, וגם הלייף סטייל הפרובנסיאלי.

במרבית המקרים, המרכיבים שבפאסטיס יהיו אלכוהול, אניס ירוק ועוד שלל תבלינים בעלי ארומה חמה, כגון פלפל שחור, אגוז מוסקט, הל וקינמון. לא פעם, מוסיפים למשקה חומרי צבע, לרוב כאלו שיצבעו את הנוזל בצבע צהוב. 

המלצת הבית – פסטיס דובל

פסטיס דובל  הוא הדבר האמיתי, ומיוצר במרסיי, כמיטב המסורת בת 200 השנים. המשקה מופק ממיקס ייחודי של מרכיבים טבעיים, שנבחרו בקפידה בכדי לייצר תמהיל אחיד ואיכותי. כוכב אניס וליקריץ מאגן הים התיכון, מככבים בראש רשימת המרכיבים במשקה. מומלץ להגיש עם מים טהורים צוננים.

מחיר בקבוק 700/6: 94 שקלים

אוזו

האוזו הוא אחד מסימני ההיכר של יוון, כאשר אין טברנה שמכבדת את עצמה ולא מגישים שם לאורחים מן המשקה הצונן והמשמח הזה. במיוחד נהוג להגיש אוזו לצד ארוחת מאזטים, עם שלל קעריות קטנות ובהן סלטים, תבשילים והמון מאכלי ים, לרבות תמנונים ודגים. היוונים נוהגים לקחת את הזמן וללגום מן האוזו לאט לאט, תוך כדי אכילה איטית ונינוחה.

המצלצת הבית – אוזו סאן ריבל

אוזו סאן ריבל מציע טעמי אניס ושומר מרוכזים ומובהקים, וארומה עשירה ונהדרת.
המשקה עובר זיקוק בתוך דוד נחושת, כאשר התהליך כולו נעשה בעבודת יד קפדנית, כמיטב המסורת היוונית העתיקה. 

מחיר בקבוק גדול במיוחד – 2 ליטרים: 211 שקלים

ערק

משקה הערק הוא סממן מזרח תיכוני מובהק, כאשר הוא מייצרים אותו בעיקר בסוריה, בישראל, ברשות הפלסטינית,ובעוד מדינות ערביות שכנות. משמעות השם “ערק” היא זיעה בערבית, והיא הוענקה למשקה בשל תהליך הייצור שלו הכולל זיקוק באמצעות אידוי.

ייצור הערק כולל התססת ענבים, הוספה של זרעי אניס לנוזל, ואז זיקוק המתבצע לשם העלאת אחוזי האלכוהול שבתוכו. דרך הגשה נפוצה במיוחד היא עם מים וקרח, אך יש שמערבבים אותו עם רוזטה (תמצית שקדים), או לחילופין, מצוותים לו לימון ונענע, ליצירת משקה מרענן במיוחד. 

המלצת הבית – ערק ג’ולנר ירוק 

ערק ג’ולנר, מבוסס על מתכון מקורי בן 600 שנה, שהשמועה אומרת שמקורו בבל העתיקה. בעשורים האחרונים, הועברה הבעלות על מזקקת פלומארי היוונית, בה מיוצר הערק הנדיר הזה, לעיראקי שעקר מארצו והתמקם באתונה, והוא אמון על ייצור המשקה המקורי הנהדר.

מחיר בקבוק 700/6 מ”ל: 81 שקלים

המלצה נוספת – פניקס אניס

משקה ערק המיוצר בשיטה מסורתית שנשמרה עוד מהמאה ה-19. המשקה מיוצר באמצעות התססה וזיקוק של ענבים, כאשר משולבים ומושרים בנוזל עשבי אניס מיובשים, עזי טעם וארומה. הצעת הגשה, למקרה שמתחשק לכם להתחבר למסורת עד הסוף – הגישו את הערק כאפריטיף, מזגו כוסית של הערק לצד כוס מים קרים, ולגמו לגימה מזה ולגימה מזה בעקביות. 

מחיר בקבוק: 1/12 ליטר: 130 שקלים

להזמנות הקליקו כאן 

לסיכום, ייתכן שהקיץ לא נצליח להגיע לחופי הים התיכון, לא של יוון ובטח לא של פרובאנס. נותר להתנחם במשקה מרענן שעושה שמח על הנשמה, ולהנות מחופי ישראל, שחלק מהם נותנים פייט לא רע בכלל. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *