טקילה, מגזין YD1986

טקילה סנוטה – סקירת מותג

אם תרצו בכמה מילים ספורות לקבל את סקירת המוצר סנוטה טקילה, התשובה תהיה משקה עם איכויות מודגשות בהם חומרי הגלם מוגשים ומודגשים היטב. אנחנו ב YD1986 מציעים לכם את המשקאות המשובחים מכל העולם.

ננסה להתחקות במעט אחר ההיסטוריה והעבר של הטקילה סנוטה וננסה ללמוד על מה בדיוק מדובר.

מהיכן הוא הגיע אלינו?

חלק אינטגרלי מאורח החיים של המקסיקנים היא ללא ספק שתיית טקילה. מדובר באורח חיים חוצה מעמדות. אם תנסו לשאול ולברר בקרב יוצאי מקסיקו, מהי באמת הטקילה הטובה תוכלו לקבל את התיאור המלא ואת הציפיות שיש להם מהטקילה שלהם.

המקסיקנים הג'נטלמנים מבינים כי הטקילה הטובה חייבת להיות מורכבת ממרקם ייחודי, מניחוח אופייני, עמוק ועשיר, מטעם מיוחד ועידון שאין דומה לו כלל. ממש כמו הוויסקי והסיגרים המשובחים או הבורבון המשובח של האמריקאים.

מה זה טקילה?

הטקילה היא לא רק משקה שנועד להוריד שוטים. זה גם לא משקה של השתכרויות או של התעלפויות. מדובר במשקה איכותי מאוד, ממש כמו קוניאק או כמו ויסקי אשר צריך לדעת איך לשתות אותו באופן הנכון. אם שותים את הטקילה סנוטה בצורה הנכונה, צפויה חוויה מענגת במיוחד.

אנחנו כאן על מנת לספר לכם מה אתם צריכים לחפש בטקילה סנוטה שלכם וללמד אתכם איך צריך לשתות את המשקה אם אתם באמת רוצים ליהנות ממנו.

סנוטה טקילה – טעים להכיר

הטקילה עשויה מזן מסוים של קקטוס מקסיקני המכונה – אגבה. האגבה עליה מדובר זו האגבה הכחולה. ישנם במקסיקו משקאות דומים לסנוטה ואלו עשויים מסוגים אחרים של אגבה. אך אם אתם רוצים ליהנות מהטקילה המקורית והאמיתית, חפשו רק את האגבה הכחולה.

ממש כמו עם השמפניה, האזור משפיע מאוד על האוטנטיות של הטקילה. כי על מנת שהטקילה תהיה אכן ראויה לשמה – טקילה – היא אמורה להיות מיוצרת ומזוקקת מאגבות מיוחדות. אלו אגבות שמייבאים אותם מאזורים מיוחדים במקסיקו שם גדל הצמח בצורה טבעית. מדובר על העיר טקילה והעיר חאליסקו ולמעשה בעוד אזורים במקסיקו שם מגדלים את האגבה.

למעשה אם נבקש להתחקות אחר שורשיה ההיסטוריים של הטקילה, תגיעו עד לאצטקים. פולקו זה המשקה שלהם וזהו למעשה אחד מהאבות המוקדמים של הטקילה. למעשה הה זה כאשר הספרדים כבשו את אמריקה, הם החלו לאמץ לעצמם את המשקה תוך שהם מנצלים את הטכניקות שהם הביאו איתם מאירופה. אט אט התפתח התחום עד שהיום יש לו א הטקילה אותה אנחנו מכירים היום.

האמת היא שלעומת משקאות אחרים כמו הוודקה, הרי שכאן אין כל דיון והטקילה היא מקסיקנית.

אגדה הקשורה לאגבה

קיימת אגדה המלווה את משקה הטקילה היא מספרת על ברק אשר פגע בשדה אגבה. הברק פילח את ליבו של אחד מהצמחים והפקעת שלו נשרפה. החום שפגע בצמח הוביל לתסיסה טבעית כאשר הילידים עדים לנקטר ארומטי המתחיל לטפטף מתוך הצמח. הם סברו כי מדובר במתנה מיוחדת שהם קבלו מהאלים שלהם ועל כן הם העניקו לו את השם – יין המסכל.

כמה עובדות על הטקילה

על פי תקנות ממשלתיות אי אפשר לקרוא לטקילה בשם הזה אלא אם כן הוא יעמוד במספר קריטריונים.

  • את הטקילה אפשר להכין אך ורק מהתזקיק אשר מכונה אגבה כחולה. זהו שמו הטכני של הצמח המרכיב את הטקילה המקורית. היא חייבת להכיל לכל הפחות 51% של מיצים מותססים אשר מגיעים מהאגבה הכחולה ו – 49% הנוספים אמורים להתקבל ממגוון הסוכרים אשר מתווספים במהלך התסיסה של המוצר.

  • ישנם רק חמישה אזורים במקסיקו שם ניתן לייצר את הטקילה. מדובר במדינת חליסקו ועוד ארבעה כפרים הנמצאים במדינות אחרות באזור. משקה אשר מיוצר באזורים אחרים מכונה מסכל. למעשה רוב הייצור של הטקילה היא בחליסקו אשר נמצאת סמוך לגוואדלחארה.

  • על פי סט החוקים הממשלתי הנוגע לייצור הטקילה, אמור כל בקבוק טקילה להכיל NOM. זהו מספר אשר מאפשר לדעת באיזה מפעל ייצרו את הטקילה הנמצאת בכל בקבוק ספציפי.

  • אם המשקה המדובר לא עומד אפילו רק באחד מהתנאים הללו, הרי שהמשקה יהיה מכונה מסכל והוא לא יכול לזכות לכינוי הנכסף והמבוקש – טקילה.

  • המסכל הוא בעצם תזקיק אשר מיוצר שלא באזורים המוגדרים לייצור הטקילה או שהם עשויים מזני אגבה שהם לא האגבה הכחולה.

הייצור הגידול והבציר

צמח האגבה הינו דומה לבננה. הוא גדל כמו צמח אם והוא משריש סביבו צאצאים. ההשרשה לא מתרחשת מיד. היא קורית רק בשנה החמישית או אפילו השישית. או אז מוצאים הצאצאים מהאדמה והם נשתלים מחדש.

מתוך הפקעת גדל לו עמוד הפרח והוא עשוי להגיע לגבהים עצומים. אך בגלל שהוא עשוי לגזול סוכרים מתוך הפקעת, על כן הוא נגזם מייד.

בין השנה השמינית עד לשנה ה -12 גוזמים את הפקעת. בשלב הזה היא נראית כמו אננס ענק. המשקל של הפקעת יכולה להגיע עד למשקל של 30 ק"ג וישנם מקרים אשר בהם תגיע הפקעת אף ליותר מזה.

איך מכינים את האגבה?

האגבה נחתכת לחתיכות והיא מוכנסת אל תנור אטום אליו מחדירים קיטור לבישול שיארך בין 24 שעות ועד 36 שעות. האגבה מושארת להצטננות של 24 שעות בכדי שיופרדו נוזלי האגבה מבין יתר המרכיבים הקיימים בתוך הליבה. נהוג לעשות את זה באמצעות תנור בטון. זהו למעשה התנור המסורתי אך כיום יש כאלה שמבשלים את האגבה בתוך מיכלים מפלדה.

לאחר מכן מועבר המיץ לתסיסה. על פי החוק המקסיקני אמור הטקילה לעבור שני זיקוקים. לאחר מכן מעבירים הכול ליישון של חודשיים עד ארבע שנים שם משתבחת הטקילה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *