שלח הודעה
פרטי התקשרות
יש לך שאלות כיצד אנו יכולים לעזור לחברה שלך? שלח לנו דוא"ל ואנחנו ניצור קשר תוך זמן קצר.
זהו, היא הגיעה רשמית – העונה הצוננת כאן במלוא הדרה, ורק קוראת לנו להתפנק עם כוס משקה חם ומנחם, ואם אפשר שיהיה בו גם קצת אלכוהול. מה הסיפור מאחורי משקה הסנגריה וכיצד תכינו אותו בקלות בבית?
זהו, זה רשמי, אמנם לפני שבוע בלבד עוד היה כאן קיץ מוחלט, אבל בישראל כמו בישראל – החורף מגיע בבת אחת, בלי להתבלבל, הגשם מכה בחלון והטמפרטורות יורדות ירידה חדה. כן, גם לנו מגיע קצת להרגיש אירופה, להפעיל את החימום בבית, להתפנק עם איזו כרבולית על הספה ולהפעיל נטפליקס בלי להתנצל.
ומה יותר מושלם, בגזרת המשקאות האלכוהולייים לעונה זו, מאשר סנגריה חמה ומנחמת? הקוקטייל הספרדי המתוק והמורכב הזה, עם התיבול החם, שופע הקינמון והציפורן, ופרוסות התפוזים שצפות בתוכו, הוא כל מה שהעונה הקרירה יכולה לבקש.
אמנם בימי הקיץ, אם תבקרו בספרד, יונח על שולחנכם במסעדות (ולעתים גם בבתים) קנקן ובו הגרסא הצוננת של אותו המשקה האהוב והערמומי, שמשכר אתכם מבלי שתבחינו בכך בטעמו, אך הצבעים, התבלינים והטעמים, הם לגמרי חורף.
ההיסטוריה של הסנגריה היא למעשה די פשוטה. לפני למעלה מאלפיים שנה, הרומאים עשו את דרכם על פני חצי האי האיברי ושתלו כרמים לאורך הדרך. מכיוון שהמים באותה התקופה לא היו בטוחים לשתייה, היה מקובל לחזק אותם באלכוהול, על מנת להרוג כל חיידק שיקרה בדרך.
הסנגריות הראשונות היו ככל הנראה תערובות מרוכזות מאוד של יין, מים, עשבי תיבול ותבלינים. הרומאים היו מוסיפים למשקה כל מה שמצאו בדרך, שיכל להרוג את החיידקים במים, וגם להסוות את הטעם הנורא של היין השולחני. שמו של המשקה מגיע מהמילה הספרדית sangre (שבעצמה מגיעה מהמילה הלטינית sanguis), שמשמעותה דם, והיא מתייחסת לצבעו הכהה.
רוב היסטוריוני המזון מסכימים שהספרדים הציגו גרסה כלשהי של סנגריה ביבשת אמריקה בתחילת המאה ה-19. דיווחים רשמיים מציגים את הסנונית הראשונה של הסנגריה בארה"ב, ביריד העולמי של ניו יורק ב-1964, כאשר הביתן הספרדי הגיש אותה למבקרים באמצעות קיוסק "טברנה מדריד". מיד לאחר מכן, האמריקאים מיהרו לאמץ את הקוקטייל הספרדי, ובשנים האחרונות ברים רבים החלו להגיש סנגריה ייחודית ללקוחות שלהם.
הדרך הקלה ביותר לחשוב על סנגריה של ימינו היא כמעין פונץ' מבוסס יין, שלעתים קרובות מערבים בו פירות וסוגי אלכוהול אחרים. אבל חשוב לציין שאין בספרד מתכון מסורתי סטנדרטי ואחיד, שכולם מכינים את הסנגריה לפיו. כתוצאה מכך, הסנגריה עזת הטעם, העשירה, המורכבת והטעימה שאולי ציפיתם ללגום שם, עלולה להוביל לאכזבה.
בעוד שתרבות הקוקטיילים שגשגה בארה"ב ובמדינות אחרות בעשורים האחרונים, סצנת הקוקטיילים הספרדית עדיין מפגרת מאחור. ולמרות שבמדריד יש כמה מקומות מעולים וידועים המגישים קוקטיילים בימינו, זה לא תמיד היה הסיפור. אז בעוד שבכל בר ומסעדה בארה"ב מגישים גרסאות ייחודיות כמו סנגריה מנגו, יין לבן ופסיפלורה או סנגריה מבעבעת עם תותים מתובלים, ספרד עדיין תקועה בגרסאות הבסיסיות המקוריות. אבל זה לא תמיד חייב להיות רע…
בבתי עסק קולינריים רבים יודעים שתיירים מצפים לסנגריה, אז אפשר להניח שהם יגישו משהו בשם הזה. אבל קחו בחשבון שלעתים קרובות, תשלמו ביוקר עבור משקה ספרדי זול הרבה יותר (ופופולרי מאוד) בשם tinto de verano.
טינטו דה ורנו הוא פשוט יין אדום, קרח וגזוז בטעם לימון או "קזרה" (מי סודה ממותקים באופן מלאכותי). אם לומר את האמת, זה טעים, ולמעשה זה המשקה שהרבה ספרדים שותים במקום סנגריה, אבל מבקרים רבים לא מכירים אותו. כתוצאה מכך, במסעדות רבות במדריד הברמן מוסיף שפריץ של ורמוט וכמה פרוסות תפוז לכוס טינטו דה ורנו, ואז גובה מחיר כפול עבור "סנגריה הבית" שלהם.
תתפלאו כמה פשוט להכין בבית משקה חם ומפנק של סנגריה, שכאמור, יש מצב שיהיה עשיר וטעים יותר מהנגריה שיגישו לכם בספרד:
מניחים על הכיריים סיר גדול, ומדליקים אש בינונית. מוזגים לסיר בקבוק יין אדום יבש, 4 כפות ברנדי, חצי כוס סוכר, חצי כפית אגוז מוסקט, כמה מקלות קינמון , מספר מסמרי ציפורן וכוכב אניס או שניים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עד שהסוכר נמס ונטמע לחלוטין בתערובת. לאחר מכן מוסיפים לסיר שני תפוחים בקליפתם, שחתכתם לקוביות ואפשר גם אגס אחד, חתוך לקוביות. ממשיכים לבשל עוד כעשר דקות, ומגישים.
ישנם מספר סוגים של יינות אדומים שיתאימו במיוחד להכנת המשקה החורפי הטעים. מה שמשותף לכולם הוא שהם יבשים, כך נוצר משקה ארומתי ולא מתוק מדי, שנותן את הבמה לתבלינים ולהדרים.
יין פירותי אך יבש, עז צבע וטעם, המתאפיין בניחוחות בולטים של דובדבנים, דומדמניות שחורות ופטל. טאנינים נעימים, מבנה חלק, איזון טוב. מחיר שווה לכל כיס.
לפרטים נוספים ולהזמנות הקליקו כאן
אמרתם סנגריה – אמרתם ספרד, או במילים אחרות – ריוחה. מדובר ביין שהוא תוצר של פרויקט ייחודי של היקב, הנותן כבוד לזן הגראנש בריוחה. יין ים תיכוני מובהק, בשל וקטיפתי ובעל סיומת מתמשכת, שישתלב נהדר עם הסנגריה שלכם.
לפרטים נוספים ולהזמנות הקליקו כאן
ממשיכים בקו הספרדי עם ויוואנקו קריאנזה ריוחה, יין אדום יבש) , המיוצר מ-95% ענבי טמפרניו מאזור היוקרתי לה ריוחה אלטה. ניחוחות של קינמון, פירותיות של דובדבנים ואוכמניות, ותווי מינרלים המאפיינים את האזור, יתאימו כמו כפפה לטעמי הסנגריה החמים והעשירים.