מגזין YD1986

במקום מזגן: מתכונים לקוקטיילים קפואים

לא בטוח שאתם מוכנים לזה, אבל בקרוב מאוד יהיה פה חם בטירוף, ורק נחפש נחמה שתרענן את נפשנו המיוזעת. קוקטייל קפוא הוא אחת האופציות המוצלחות להצטננות מהסוג הטוב. כל מה שצריך הוא בלנדר חזק. עם טקילה או רום  – ככה תכינו אותו בבית

הנה זה מתחיל… כל שנה, עם תחילת הקיץ אנחנו כמעט שוכחים כמה החום בארץ עוצמתי וקשה, וכמה כדאי לחפש אחר נחמה ראויה בדמות מזגן, ים, בריכה או משקה צונן. הישראלים חובבי משקאות צוננים וסמיכים, ובקיץ (או בעצם בכל עונה), תוכלו להיתקל בהמון אנשים חולפים על פניכם ברחוב כשכוס אייס קפה ברד, שייק פירות או ברד זרחני שהשתיקה יפה לו בידם. 

ואם כבר ברד, וסוכר, ודברים שעולים מהר לראש ועושים שמח, אז חייבים גם להכניס את הקוקטיילים הקפואים לרשימת המשקאות הצוננים המכובדת הזאת, ויפה שעה אחת קודם.

בגילאים ובעידן (ביוש אייטיז) שכבר פחת לגיטימי להזמין מילקשייק (ותודו שכל כך בא לכם לפעמים), אפשר למצוא נחמה אדירה בקוקטייל קפוא, שבעזרת כמה מצרכים שייתכן ואפילו כבר יש לכם בבית, תוכלו להכין בקלות מפתיעה. כל מה שצריך בבית זה בלנדר חזק, שיודע לגרוס גם קוביות קרח, שקית גדולה של קוביות קרח שתמיד תהיה זמינה לכם בפריזר, לימונים טריים וכמה משקאות בסיס שאתם אוהבים.

הנה כמה רעיונות לקוקטיילים קפואים, לצד הוראות הכנה פשוטות.

אם הקוקטיילים הקפואים – מרגריטה קפואה

מרגריטה קפואה היא אולי הקוקטייל המוכר ביותר בז'אנר הזה, ורק מלהביט בה, כבר יש תחושה של חופשה שמחה באחד החופים הקאריביים של מקסיקו, עם סומבררו על הראש. המשקה האלכוהולי הבסיסי שבה הוא כמעט תמיד טקילה שטעמה, ביחד למשקאות כמו וודקה וויסקי הוא עדין ונייטרלי יותר, ולכן יכול להשתלב בהרמוניה עם טעמים מתקתקים- חמצמצים עדינים של תותים או לימון, שמוכרים כשידוך הולך ביותר בתוך המשקה המסיבתי הזה, שאין קייצי ממנו. 

איך מכינים מרגריטה קפואה בבית?

המצרכים:
– חצי כוס טקילה איכותית (המלצות בהמשך)
– שליש כוס ליקר תפוזים מאיזה סוג שיש בבית
– מיץ של ליים או לימון שלם
– כוס קוביות קרח

ההכנה, כמו כל דבר שמכינים בבלנדר – הוא עושה עבורכם את העבודה הקשה: פשוט מכניסים את כל המצרכים לבלנדר וטוחנים עד למרקם אחיד, חלק וסמיך, בקיצור – עד שנהיה ברד. מגישים בכוס מתאימה – אם אין כוס מרגריטה בבית, כל כוס גבוהה מעוטרת בפרוסת לימון תעשה את העבודה, רק אל תשכחו לשים קש בפנים, מבאס לשתות ברד בלעדיו.

המלצות לכמה סוגי טקילה שווים במיוחד – במרגריטה או ככה כמו שהן:

טקילה קא אנייחו

40%

הטקילה הזו תפתיע אתכם עם טעמי אגבה עוצמתיים, מלוווים בנגיעות שוקולד, טבק, קפה ותבלינים. הטקילה המיוחדת הזו, שמגיעה בתוך בקבוק דמוי גולגולת בשחור לבן, שנעשה בעבודת יד, מיושנת במשך שנתיים בחבית ייחודית.

מחיר בקבוק 700 מ"ל: 399 שקלים

טקילה סנוטה קריסטאלינו אנייחו

טקילה רכה, חלקה ומבריקה, בצבע קריסטל צלול, שטעמה מתאפיין בסיומת אלגנטית של תבלינים קלויים. הטקילה הזו מיושנת למעלה משנה בחביות עץ אלון אמריקאי. הנוזל עובר תהליך ייחודי של סינון דרך פחמן פעיל, מה שמוציא את הצבע הענברי המוכר, ומותיר אותה שקופה ועם ארומה נפלאה.

מחיר בקבוק : 390 שקלים

אם אין טקילה – תשתו מסקל

מסקל הוא משקה מקסיקני מפורסם ואהוב, שלא מעט נוטים לבלבל בינו לבין טקילה, מאחר ששניהם מופקים מאותו צמח קקטוס – האגבה. עם זאת, חשוב לדעת שהמונח "מסקל" מתייחס דווקא לכל משקה המופק מצמח האגבה והוא אינו טקילה. במקור, משקאות המסקל התאפיינו באחוזי אלכוהול נמוכים מעט מאלו של הטקילה, מאחר והזיקוק הראשון שהם עברו הכיל סיבים רבים, אך לאחר שנדדו בין ארצות אירופיות כמו ספרד, עברו תהליך ייצור שהעלה את אחוזי האלכוהול שבהם. משקאות המזקל מפורסמים בכך שבדרך כלל שוכב בתחתית הבקבוק זחל, שרק האמיצים ביותר יעזו ללעוס בתום הבקבוק.

מסקל מומלץ –

מזקל סה בוסקה אנייחו

המשקה המקסיקני הזה, מגלם איזון מושלם בין טעמי האגבה העשירים ועץ המסקיט המקסיקני. לאחר היישון שהמשקה עובר, הוא מתאפיין בטעמי עץ אלון, תמרים וצימוקים מתקתקים, וגם טעמי עשבים ירוקים.

מחיר בקבוק: 309 שקלים

המרענן הרשמי – קוקטייל מוחיטו קפוא

עוד סוג של קוקטייל שיושב בול על הקיץ, ולא סתם – יושב בול על הקיץ הישראלי, הוא המוחיטו. טעמי הלימון-נענע שבו אהובים משכבר הימים על הישראלים, והם מרעננים בטירוף, עד כדי כך שגם משאירים קרירות בפה לאחר השתייה. הכנת המשקה הזה היא פשוטה וקלה למדי, כאשר את רוב המרכיבים הדרושים, סביר שיש לכם בבית. כל מה שצריך לעשות הוא להזמין כמה חברים למרפסת או לגג, להביא איזה רמקול ושרשרת נורות צבעוניות – ויש לכם מסיבה קובנית לוהטת.

המצרכים למנה אחת (ניתן להכפיל את הכמויות):

– רבע כוס רום בהיר

  • 2 כפות מי סוכר (מבשלים סוכר עם מים ביחס של 1:1)
  • מיץ מחצי לימון
  • רבע כוס מי טוניק
  • חופן נדיב של עלי נענע שטופים (רצוי כאלה שהופרדו מהגבעול)
  • כוס קוביות קרח

אופן ההכנה: מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים עד שנוצר ברד לימונענע עם נגיעות רום. מוזגים ללואו בול מקושטת בפלח לימון. 

רום מומלץ – אפלטון רום ספיישל 

בדומה להרבה מוצרים שווים ומיוחדים, הרום מסוג ספיישל גולד יוצר לראשונה בתקופה שבה קשה היה להשיג וויסקי, במהלך מלחמת העולם השנייה. הרום תוצרת המותג אפלטון אסטייט ספשייל גולד, מיושן בחביות המשמשות גם ליישון וויסקי ג’ק דניאלס ומה שמייחד אותו זה שהוא מעורבב באופן ידני.

מחיר בקבוק 750/12: 103 שקלים

פוסטים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *